Вибух газу у Кропивницькому: Кирило Тимошенко обіцяє постраждалим усю необхідну допомогу

Вибух газу у Кропивницькому: Кирило Тимошенко обіцяє постраждалим усю необхідну допомогу

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко пообіцяв, що постраждалі внаслідок вибуху газу в будинку в Кропивницькому отримають усю необхідну допомогу якнайшвидше.

Будинок має бути відновлено, написав він у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

"Зранку працюю в Кропивницькому, щоб люди, які постраждали від вибуху побутового газу, отримали допомогу в максимально стислі строки. Ситуація на контролі у Президента Володимира Зеленського, очільнику області доручено якнайшвидше розпочати відновлювати будинок", - зазначив Тимошенко.

За його словами, сьогодні до 15-ї години мають бути попередні висновки щодо того, коли можна розпочати роботи.

Заступник керівника ОП оглянув стан будинку та поспілкувався з його мешканцями.

"Люди бояться залишиться без даху над головою. Цього не станеться. Міська та обласна влада працюють разом, фінансуватиметься відновлення з резервного фонду міста та області, у разі потреби будуть виділені кошти з державного бюджету", - підкреслив Тимошенко.

Він також висловив співчуття родині загиблого й наголосив, що наразі найважливіше - допомогти дітям, які перебувають у лікарні. Тимошенко нагадав, що зранку до Кропивницького прибули два фахівця з дитячих опіків з Дніпра, які консультують місцевих лікарів.

Читайте також: У Кропивницькому з під'їзду, де стався вибух, відселили людей

Крім того, заступник очільника Офісу Президента проінформував, що міський голова запевнив, що всіх постраждалих розселили, працюють пункти обігріву біля будинку.

"Наше завдання - швидко відновити людям домівки та допомогти потерпілим, яким потрібна медична допомога. Дякую всім службам, які працюють злагоджено, - ДСНС, медики, поліція", - розповів він.

Тимошенко додав, що вже відкрите кримінальне впровадження, також розпочинає роботу комісія Нафтогазу, яка має встановити причини вибуху.

Як повідомляв Укрінформ, 2 лютого близько 16.00 у будинку на вулиці Попова, 24, стався вибух газу, який призвів до пожежі у квартирі на другому поверсі. Загинув 37-річний чоловік, ще троє - постраждали.

За інформацією міської ради Кропивницького, 8-річну дівчинку з 30% опіків тіла госпіталізовано в реанімаційне відділення обласної клінічної дитячої лікарні, 13-річну із 17% опіків обличчя, спини зі станом середньої важкості госпіталізовано в опікове відділення Кіровоградської обласної лікарні.

Постраждав також 63-річний працівник газової служби. Його теж було госпіталізовано до обласної лікарні з незначними опіками обличчя і кистей рук. Його стан практично задовільний, і він переведений на амбулаторне лікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-