У Харківському СІЗО повісився 18-річний в’язень

У Харківському СІЗО повісився 18-річний в’язень

Укрінформ
У Харкові з'ясовують обставини самогубства 18-річного в’язня слідчого ізолятора.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Уповноваженого ВР з прав людини.

"Під час обходу камер черговим молодшим інспектором ВРіО з камери надійшов виклик та було повідомлено, що ув’язнений скоїв самогубство шляхом повішення на простирадлі, закріпленому на внутрішніх гратах вікна. На сигнал “Тривога” прибув черговий фельдшер, який розпочав реанімаційні заходи. Після прибуття працівників бригади швидкої невідкладної допомоги... була констатована біологічна смерть”, - ідеться у повідомленні.

На місце прибули працівники поліції та прокуратури.

В Офісі омбудсмана уточнили, що в’язень 2004 року народження потрапив до СІЗО у 2021 році, утримувався з трьома неповнолітніми. Скарг з приводу умов утримання чи ставлення з боку співкамерників і працівників слідчого ізолятора до адміністрації установи не надходило.

Читайте також: Денісова відрядила свого представника до СІЗО на Полтавщині, де загинув в'язень

За цим фактом адміністрація Харківського СІЗО направила матеріали до відповідних органів, проводиться службова перевірка.

На підставі інформації про самогубство, за дорученням Уповноваженого ВР з прав людини, працівники відділу регіонального представництва у східних областях Сергій Кузьменко та Андрій Бохвалов здійснили моніторинговий візит до СІЗО з метою перевірки додержання прав утримуваних осіб.

Як повідомляв Укрінформ, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова виявила порушення прав ув’язнених у Бердянській виправній колонії №77.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-