Денісова відрядила свого представника до СІЗО на Полтавщині, де загинув в'язень

Денісова відрядила свого представника до СІЗО на Полтавщині, де загинув в'язень

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова делегувала свого регіонального представника на Полтавщині до СІЗО для перевірки обставин смерті в'язня.

Як передає Укрінформ, про це Денісова написала у Телеграмі.

"Під час моніторингу ЗМІ мною було виявлено інформацію про смерть заарештованого чоловіка у Полтавській установі виконання покарання № 23 (СІЗО). За моїм дорученням регіональний представник Уповноваженого в Полтавській області Владислав Носенко прибув до СІЗО з метою моніторингу додержання прав утримуваних осіб", - написала Денісова.

Як зазначається в дописі, за повідомленням керівництва СІЗО, бригада швидкої допомоги констатувала смерть ув'язненого, під час огляду виявлено різану рану.

"У своїх доповідях та за результатами моніторингових візитів національного превентивного механізму до установ виконання покарань мною неодноразово зверталась увага Міністерства юстиції на необхідності гарантування безпеки утримуваних осіб. Зокрема, додержання режиму в установах, забезпечення правил роздільного тримання та недопущення делегування повноважень нагляду одних ув'язнених над іншими", - написала Денісова.

Вона звернулася до правоохоронних органів із закликом забезпечити належне розслідування цього факту та притягнути винних до відповідальності.

Раніше Відділ комунікації поліції Полтавської області повідомив, що у слідчому ізоляторі виявлено мертвим 41-річного чоловіка.

"До поліції Полтавщини 27 грудня, близько 8:00, надійшла інформація, що в державній установі "Полтавська установа виконання покарань (№23)" виявлено чоловіка, 1980 року народження, без ознак життя", - йдеться у повідомленні.

Відповідні відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за кваліфікуючими ознаками частини 1 статті 115  КК (умисне вбивство).

Усі обставини та причини смерті чоловіка з’ясовує слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-