На Буковині сподіваються незабаром вийти на плато COVID-захворюваності

На Буковині сподіваються незабаром вийти на плато COVID-захворюваності

Укрінформ
У Чернівецькій області останніми днями спостерігається певна стабілізація показників щодо захворюваності на коронавірус. І найближчим часом регіон може вийти на так зване плато та почати зниження цих показників.

Про це під час брифінгу в ОДА повідомила головна санітарна лікарка Буковини Наталія Гопко, передає кореспондент Укрінформу.

«Останні кілька днів ми відмічаємо певну стабілізацію в кількості позитивних результатів серед усіх досліджених. Сподіваюся, що незабаром зможемо повідомити про так зване плато, про стабілізацію рівня захворюваності на COVID-19 і подальше зниження захворюваності», - сказала Гопко.

За її словами, наразі Чернівецька область перебуває у помаранчевому рівні епіднебезпеки, оскільки в регіоні вже кілька днів поспіль перевищений показник кількості госпіталізованих осіб за останні 7 днів на 100 тисяч населення. Поки що це єдиний показник, який перевищує граничні значення. Також до граничного в області наближається коефіцієнт виявлених випадків. Тобто частка тих, які вперше «позитивні», близька до граничного значення. Водночас для переведення регіону до червоної зони за рішенням державної комісії з питань ТЕБ та НС береться до уваги перевищення протягом трьох днів поспіль щонайменше двох показників.

Читайте також: Перемогу над коронавірусом оголошувати зарано, він продовжує мутувати – ВООЗ

Гопко вважає, що цієї стабілізації вдалося досягнути через запроваджені раніше жорсткіші карантинні заходи. Зокрема і стосовно переведення шкіл на дистанційну форму навчання. А наприкінці цього тижня обласна комісія з питань ТЕБ та НС знову може зібратися на засідання, щоб вирішити питання щодо подальшого дистанційного навчання у школах чи відновлювати очну форму.

«Рішення буде обговорюватися і прийматися наприкінці тижня, наприклад, у четвер. Ми дорожимо інформацією, яку ми отримуємо щодня. Наразі констатуємо, що ситуація поки не є стійкою і чітко повідомляти про те, що ми отримали бажаний результат, поки не можемо», - додала головна санітарна лікарка області.

Вона також зауважила, що все більше буковинців отримують щеплення від коронавірусу і це позитивно впливає на стабілізацію рівня захворюваності.

Читайте також: Поради батькам на тлі зростання випадків коронавірусу серед дітей

Як повідомляв Укрінформ, станом на 1 лютого у Чернівецькій області зафіксовано 135 588 випадків COVID-19, з яких 1010 - за минулу добу. Хворобу подолали 117 643 людей, 3 134 хворих померли.

В Україні за минулу добу, 31 січня, виявили 30 768 випадків зараження коронавірусом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-