Вибух у Запоріжжі: постраждалі отримають допомогу з міського бюджету

Вибух у Запоріжжі: постраждалі отримають допомогу з міського бюджету

Укрінформ
Запоріжці, які постраждали в результаті вибуху газу в житловому будинку, отримають матеріальну допомогу з міського бюджету.

Про це під час наради з питань ліквідації наслідків вибуху в будинку сказав заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Васюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В чотириповерховому будинку по вулиці І. Франка, 43 - 36 квартир, в яких прописано 52 людини. Але скільки проживає фактично та скільки постраждало - наразі з'ясовуємо. Постраждалим буде надано матеріальну допомогу в розмірі 12 прожиткових мінімумів - це трохи більше 28 000 гривень", - сказав Васюк.

Наразі евакуйовано 24 особи. Будинок відключено від газопостачання.

Читайте також: Від вибуху в Запоріжжі зруйновані сім квартир, є загроза обвалу будинку

У мерії кажуть, що подія кваліфікована, як "надзвичайна ситуація місцевого рівня".

Як раніше повідомлялось, вибух стався близько 4-ї ранку. В результаті загинула 76-річна жінка. У вкрай важкому стані перебуває 35-річна жінка. Її особа не встановлена. Вона отримала опіки 80% тіла, опік дихальних шляхів та опіковий шок. Ще одна жінка 55 років знаходиться в 6-й лікарні, її стан задовільний.

У мерії також відзначили, що допомога медиків знадобилась ще одній мешканці, але госпіталізації вона не потребувала.

Читайте також: Медики розповіли про стан постраждалих у результаті вибуху в Запоріжжі

У поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст 270 УК України (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей, майнову шкоду в особливо великому розмірі або інші тяжкі наслідки).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-