У Чернігові пам’ять жертв Голокосту вшанували на місці розстрілу 1 500 євреїв

У Чернігові пам’ять жертв Голокосту вшанували на місці розстрілу 1 500 євреїв

Фото
Укрінформ
У Чернігові пам’ять жертв Голокосту вшанували в урочищі Березовий Рів, де поховані понад 1 500 розстріляних євреїв.

Про це повідомляється на сайті Чернігівської ОДА, передає Укрінформ.

"У Чернігові нацисти знищували євреїв в урочищі Березовий Рів. Масові розстріли відбувались тут з 1941 до 1943 року. За свідченнями очевидців, в урочищі поховано понад 1500 людей. Учасники зібрання поклали квіти до пам’ятного знаку та хвилиною мовчання віддали данину пам’яті загиблим у тій страшній трагедії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що біля групи братських могил жертв нацизму зібралися представники єврейської громади, національно-культурних товариств, громадських організацій, органів влади. На це місце у такий день вони приходять щороку.

В ОДА додають, що на Чернігівщині під час Голокосту, за різними підрахунками істориків, було знищено від 4 до 6 тисяч євреїв. А загалом жертвами масового знищення євреїв під час Другої світової війни стали 4,5 млн дорослих та 1,5 млн дітей. Голокост призвів до винищення третини євреїв та до масових жертв серед представників інших національних меншин.

Читайте також: У Миколаєві пам’ять жертв Голокосту вшанували молитвою та хвилиною мовчання

Пам’ятну дату (27 січня) запровадила Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй рішенням від 1 листопада 2005 року.

Фото: cg.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-