На Вінниччині зросло поголів'я червонокнижних зубрів

На Вінниччині зросло поголів'я червонокнижних зубрів

Укрінформ
На Вінниччині поголів'я червонокнижних зубрів зросло до 110 особин.

Про це повідомляє пресслужба Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства, передає Укрінформ.

«110 особин зубра європейського нарахували вінницькі лісівники під час проведення зимового обліку диких тварин, що розпочався на початку 2022 року. Вінницька область має найчисельнішу в Україні популяцію зникаючого виду. У 2021 році нарахували 107 особин, з них 12 – це молодняк», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час підрахунку поголів'я цих тварин лісівники з'ясували, що минулого року у стаді народилося 9 теляток. Загалом вони виявили 14 особин молодняку віком 2-4 роки. Також з'ясувалось, що популяція зубра є практично гендерно правильною, адже серед дорослого поголів’я налічується 44 самці та 43 самки.

У повідомленні йдеться, що основне стадо зубрів зберігає групу тварин чисельністю 72 особини. Близько двадцяти особин згуртувались в менше стадо. Окрім того, є й група зубрів старшого віку, які живуть поодинці. У сильні морози усе стадо збирається до купи, аби телятка залишалися в центрі.

Читайте також: У Сколівських Бескидах почали підгодовувати червонокнижних зубрів

На Вінниччині зубрів відловлюють та переселяють в інші регіони України. Загалом за минулі роки 30 тварин переїхало в різні куточки країни - у мисливські угіддя Чернівецької, Львівської, Волинської, Івано-Франківської областей. Їх переселяють із метою збереження виду, для регулювання оптимальної щільності, яка на Вінниччині становить п’ять особин (при нормі три) на 1000 га угідь.

Зубри європейські на Вінниччині мешкають у лісових угіддях ДП «Вінницький лісгосп». Це територія колишніх Хмільницького і Літинського районів області.

Фото: vinwood.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-