У Житомирі реконструюють аеропорт за понад 800 мільйонів

У Житомирі реконструюють аеропорт за понад 800 мільйонів

Укрінформ
Під час тендеру обрали компанію, яка за понад 800 млн грн реконструює Міжнародний аеропорт «Житомир» ім. С.П. Корольова. Роботи на об’єкті розпочнуться в березні.

Про це повідомляє Житомирська міська рада, передає Укрінформ.

«У березні цього року розпочнеться реконструкція житомирського аеропорту. Вчора система проведення тендеру вже оголосила переможця. Ним стала компанія «Онур Конструкціон Інтернешнл», яка зменшила очікувану вартість закупівлі на 21 млн грн. Тендерна ж пропозиція становила 800 млн 500 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що раніше орієнтовна вартість робіт становила 450 млн грн. Вона зросла, адже злітно-посадкову смугу продовжять не до 2 100 м, як планувалося, а до 2 500 м (наразі її довжина – 1650 м). У проєкт також додали будівництво перону для вантажних літаків, радіотехнічного обладнання, улаштування світлосигнального обладнання, розширення пасажирського перону.

Читайте також: Авіакомпанія «Мотор Січ» відкриває рейси з Києва до Миколаєва

На реконструкцію аеродромного комплексу у бюджеті Житомирської територіальної громади передбачено 50 млн грн. Решту коштів спрямують з державного бюджету.

Минулорічний тендер на реконструкцію аеропорту Антимонопольний комітет скасував через скарги учасників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-