Сім’я зі Львова на «Запорожці» вирушила на Rallye Monte-Carlo

Сім’я зі Львова на «Запорожці» вирушила на Rallye Monte-Carlo

Фото
Укрінформ
Сімейний екіпаж Світлани та Євгенія Кравсів на «Запорожці» 1967 року випуску під стартовим номером 410 вирушив зі Львова на автоперегони Rallye Monte-Carlo.

Урочистий старт відбувся на площі Ринок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Світлана Кравс (водійка) і Євгеній Кравс (штурман) під стартовим номером 410 презентуватимуть Львів на авто 1967 року випуску, яке автомобілісти ніжно називають «Жужик».

Сім’я зі Львова вирушила на автоперегони Rallye Monte-Carlo / Фото: Дарини Балабай

«Ми родина Світлана і Євгеній Кравс – львівські автомобілісти. І ми ні за що на світі не поміняємо «жужика» ні на яке інше сучасне авто в світі. Дуже хочемо, щоб Україна стала феєрією, щоб відкрилася іншим учасникам-країнам перегонів з іншої сторони. Щоб дізналися, які ми позитивні, класні і розумні», - зазначила під час урочистостей Світлана Кравс.

За словами Євгенія, організатори - Королівський клуб Монако - допустили національний автомобіль у зв’язку з 60-річчям випуску першого ЗАЗ-965. Патроном української команди став відомий фінський автогонщик, чемпіон світу з ралі 1981 року, чотириразовий переможець ралі Дакар, член Європарламенту Арі Ватанен.

«Світлана буде за кермом, я сиджу збоку і вказую дорогу. Головне - доїхати до фінішу. Для мене це як участь в олімпійському русі: важливою є участь, а не перемога. Світлана їде перемагати, а я отримати задоволення», - додав штурман львівського екіпажу.

Читайте також: Перший український «Запорожець» вирушив на Rallye Monte-Carlo

Змагання стартують 30 січня у французькому місті Валанс. Екіпажі мають здолати майже 1000 кілометрів серпантинами Високих Альп і фінішувати 2 лютого в "столиці" Монако – Монте-Карло. Дорогою делегація матиме зустрічі з українською діаспорою у Вроцлаві (Польща), Ерфурті і Фрайбурзі (Німеччина) та Ліоні (Франція).

Як повідомляв Укрінформ, вперше за 111 років українці на українських авто візьмуть участь у найпрестижніших європейських автоперегонах Rallye Monte-Carlo Classique. Участь української команди в Rallye Monte-Carlo Classique-2022 відбувається за патронатом Кабінету Міністрів. Окрім львівської команди, Україну презентуватимуть п’ять екіпажів на малолітражних «Запорожцях»: в складі об’єднаної команди ще екіпажі з Києва, Тернополя, Запоріжжя та Чернівців. Столична команда стартувала напередодні, 24 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-