Суд дав по дев’ять років прийомним батькам, які розчленували та спалили тіло 6-річної дитини

Суд дав по дев’ять років прийомним батькам, які розчленували та спалили тіло 6-річної дитини

Укрінформ
Подружжю Кудрявцевих, які розчленували та спалили тіло прийомної доньки Аміни Менго, дали по дев'ять років позбавлення волі. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє телеканал СВОЇ.

У сюжеті йдеться, що 24 січня у Дзержинському районному суді м.Кривого Рогу оголосили вирок у справі шестирічної Аміни Менго, яка зникла із сім'ї прийомних батьків у червні 2017 року.

«24 січня суд оголосив свій вердикт – дев'ять років ув'язнення. Тетяну та Юрія визнали винними у злочинах за частиною 3 статті 297 (Наруга над тілом загиблого) та частиною 2 статей 283 та 284 (Завідомо неправдиві свідчення) КК України», - йдеться у повідомленні.

Дівчинка разом із старшим братиком Тимуром виховувалась у прийомних батьків у сімейному будинку Юрія та Тетяни Кудрявцевих.

Читайте також: Щороку в Україні стають сиротами близько 10 тисяч дітей

У липні 2017 року подружжя повідомило в поліцію про зникнення дівчинки, яка нібито вийшла з машини, коли вони були на залізничному вокзалі. Кілька днів правоохоронці та волонтери марно розшукували дитину.

Незабаром Кудрявцев зізнався, що разом із дружиною вони розчленували та спалили труп дівчинки, потім він склав останки у пакет для сміття, прив'язав до нього шлакоблок та втопив у водоймі. За його словами, дівчинка напередодні померла від гормонів, які їй давали для росту. І щоб їх не звинуватили у поганому ставленні до дітей, через що сімейний будинок могли закрити, вирішили приховати тіло. Саме за його свідченнями слідчі знайшли останки дитини.

Судові розгляди тривали понад чотири роки. Весь цей час подружжя Кудрявцевих залишалося на волі і навіть судилося за право утримувати прийомний дитячий будинок.

Читайте також: До зникнення шестирічної дівчинки причетні прийомні батьки - поліція

Сім'я Кудрявцевих, крім Аміни, виховувала шістьох дітей, четверо з яких – прийомні. Після того, як подружжя звинуватили, двох неповнолітніх рідних дітей забрали органи опіки, брата Аміни Тимура усиновила сім'я з Канади.

Останки дівчинки поховала її рідна бабуся Елла Менго 2 червня 2020 року. Їй же присудили мільйон гривень матеріальної компенсації.

Редакція СВОЇХ підготувала документальний фільм про справу Аміни Менго. У ньому – ексклюзивні кадри, в яких батько зізнається, як спалював тіло дівчинки у залізному мангалі та топив у водоймі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-