До зникнення шестирічної дівчинки причетні прийомні батьки - поліція

До зникнення шестирічної дівчинки причетні прийомні батьки - поліція

Укрінформ
До зникнення 6-річної Аміни Менго, тіло якої було частково спалено і втоплено, причетні прийомні батьки.

Як повідомляє Укрінформ, про це в понеділок на прес-конференції заявив заступник начальника Криворізького відділу поліції ГУНП у Дніпропетровській області - начальник слідчого відділу КОП Олександр Гоптарев.

"Експертиза підтвердила, що знайдені у водоймі останки належать 6-річній Аміні Менго. Біоматеріал для експертизи було узято з її зубної щітки і дані ДНК збіглися з обвугленими рештками, знайденими у затопленому кар'єрі. Слідство подало клопотання до суду про взяття прийомних батьків Аміни під варту, їм висунуто підозру", - сказав Гоптарев.

Водночас, за його словами, причина смерті дитини поки що не встановлена. Самі Кудрявцеви не сприяють і навіть перешкоджають слідству, постійно змінюючи показання. Подружжю висунуто підозру за ст. 297 (ч. 3 "наруга над тілом загиблого") КК, крім того, їм інкримінується дача неправдивих свідчень (ст.ст. 384, 383 КК).

ЗМІ повідомляли про зникнення дівчинки на початку червня.

За версією правоохоронців, батьки вивезли труп дівчинки у Миколаївську область, де намагалися спалити в металевому ящику. Тут виявлено місце спалення, фрагменти кісток і тканин.

Останки Аміни Кудрявцевої, які не згоріли, викинули у водойму недалеко від свого будинку.

Читайте також: У Харкові з ножем напали на таксиста, поліція розшукує вбивцю

Подружжя Кудрявцевих виховували трьох рідних дітей і п'ятьох прийомних. Їх сімейний дитячий будинок вважався зразковим. Аміна - наймолодша - мала вроджені проблеми зі здоров'ям. Її разом з братом сім'я Кудрявцевих взяла до себе п'ять років тому. До того ж у дітей були рідна мама і бабуся.

На сьогодні діти, які виховувалися Кудрявцевими, знаходяться в реабілітаційному центрі, сам дитячий будинок ліквідовано, його фінансування припинено.

Подружжя Кудрявцевих опротестовують це рішення в суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-