На Закарпатті створили Асоціацію, що просуватиме бренд місцевого вина

На Закарпатті створили Асоціацію, що просуватиме бренд місцевого вина

Укрінформ
На Закарпатті приватні винороби, виноградарі та дистилятори об'єдналися у Асоціацію, перші збори провели у Мукачівському замку.

Про це повідомляють у Фейсбуці Мукачівського історичного музею, передає Укрінформ.

«В «Княжій кімнаті» Мукачівського історичного Музею відбулися установчі збори ГС «Асоціація виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття. Головою новоствореної спілки обрали Олександра Гарновді», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, спілка об‘єднала у своєму складі ГО «Спілка приватних виноградарів та виноробів Закарпаття» (голова Олександр Ковач ), ГО«Берегівський винний лицарський орден Св. Венцела» ( Василь Надь ), ГО « Спілка Угорських виноробів Закарпаття» (Іван Берецкі), ГО «Асоціація виробників фруктових дистилятів Закарпаття» (Васил Феєр) та ГО «Спілка виноробів Мукачівського регіону» Іван Паук. До членів правління увійшли представники всіх організацій-засновників.

Читайте також: Зеленський підписав закон, що сприятиме розвитку виноградарства та садівництва

Як зазначається, цілі нової Асоціації - просування якісних Закарпатських крафтових вин і дистилятів на ринку, підвищення загального рівня якості продукції, співпраця з місцевими радами різних рівнів, активізація співпраці на національному та міжнародних рівнях . А також - спільні дії щодо законодавчих ініціатив, які сприяють розвитку, легалізації та захисту зазначених галузей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-