У Миколаївській інфекційній лікарні заявили, що не можуть виплатити зарплату через саботаж

У Миколаївській інфекційній лікарні заявили, що не можуть виплатити зарплату через саботаж

Укрінформ
Миколаївський обласний Центр лікування інфекційних захворювань наразі має все необхідне, щоб продовжувати свою роботу і лікувати хворих. Єдина проблема – неможливість виплатити зарплату співробітникам через саботаж окремих працівників.

Про це 20 січня під час брифінгу в ОДА сказала призначена облдержадміністрацією в. о. директора Центру Ярослава Студзінська, передає кореспондент Укрінформу.

«Попри всі проблеми, наша лікарня продовжує працювати в нормальному режимі. У нас є все необхідне для лікування, харчові продукти, медпрацівники виконують свою роботу на 100 відсотків. На цей момент у нас працює Держаудитслужба, яка вкаже на помилки попереднього керівництва, і визначить завдання, які треба виконати в першу чергу. Єдине питання - виплата зарплати, складність якого полягає в тому, що люди, які безпосередньо відповідальні за це, саботують процес», - сказала Студзінська.

За її словами, це, в першу чергу, головний бухгалтер та економіст, які мають нараховувати зарплату, але роблять усе, щоб зірвати її виплату, хоча гроші на ці цілі у лікарні є.

Читайте також: На Миколаївщині лікарням бракує коштів для виплати медикам підвищеної зарплати

Своєю чергою присутній на брифінгу заступник голови ОДА Юрій Гранатуров закликав керівницю лікарні звільнити працівників, які саботують роботу і пообіцяв допомогти заповнити вакансії.

«Сподіваюся, що у вас (в.о. директора Центру – ред.) вистачить волі та здорового глузду звільнити людей, які не виконують своїх обов'язків. Ми допоможемо вам через центр зайнятості знайти нових бухгалтерів», — сказав Гранатуров.

Він також запевнив, що у будь-якому разі медикам заробітну плату буде виплачено. «Якщо там не вистачає авторитету виконувача обов'язків головного лікаря, то є обласна державна адміністрація, є управління охорони здоров'я. Ми знайдемо спосіб, щоб усе пройшло на законних підставах», — наголосив заступник голови ОДА.

Читайте також: У Миколаєві суд заборонив новий конкурс на посаду керівника обласної інфекційної лікарні

Як повідомляв Укрінформ, Ленінський райсуд Миколаєва заборонив проводити новий конкурс на посаду керівника обласного Центру лікування інфекційних хвороб. Це відбулося у рамках забезпечення позову звільненого директора цього медзакладу Світлани Федорової, яка оспорює свою відставку у суді.

21 грудня минулого року депутати обласної ради достроково розірвали контракт з Федоровою. 25 грудня у Миколаєві біля приміщення обласної ради відбувся мітинг на її підтримку.

4 січня 2022 року на брифінгу в ОДА представили нового в.о. директора Центру Ярославу Студзінську. Але трудовий колектив кілька днів не пускав її на робоче місце, вважаючи її призначення незаконним. Новій директорці довелося прориватися у свій кабінет за допомогою поліції, яка силою відштовхувала працівників лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-