Через аварію на Донеччині без води залишились мешканці двох міст та 15 селищ

Через аварію на Донеччині без води залишились мешканці двох міст та 15 селищ

Укрінформ
На Донеччині через аварійно-відновлювальні роботи на Другому Донецькому водогоні припинено водопостачання міст Дружківки та Костянтинівки і 15 селищ. Також скорочено подачу води до Краматорська і Слов'янська.

Як передає Укрінформ, про це 20 січня повідомили в комунальному підприємстві «Компанія «Вода Донбасу».

«Сьогодні у зв'язку з проведенням аварійно-відновлювальних робіт на Другому Донецькому водопроводі буде припинено подачу води до таких населених пунктів: Олексієво-Дружківка, Олександро-Калинове, Дружківка, Катеринівка, Зоря, Іллінівка, Іванопілля, Костянтинівка, Клебан-Бик, Новодмитрівка, Новгородське, Осинове, Плещеївка, Петрівка, Романівка, Яблунівка, Щербинівка», - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що буде скорочено подачу води до Краматорська і Слов'янська.

Як повідомлялося, Другий Донецький водопровід ( один з об’єктів комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу») - головне джерело водопостачання для міст Слов'янськ, Краматорськ, Дружківка, Костянтинівка, а також прилеглих сіл і селищ. 20 км цього водопроводу перебуває в аварійному стані й потребує заміни.

Читайте також: На водогоні Горлівка-Торецьк виявили порив, трубу перекриють на ремонт

КП «Компанія «Вода Донбасу» здійснює централізовану подачу води на відстань 270 км від річки Сіверський Донець по каналу Сіверський Донець – Донбас і далі по Південнодонбаському водопроводу до Маріуполя. Компанія надає послуги водопостачання споживачам 289 населених пунктів, послуги водовідведення – споживачам 79 міст і селищ Донецького регіону.

Упродовж 2014-2015 років через пошкодження під час обстрілів канал Сіверський Донець – Донбас не раз зупинявся.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-