На Івано-Франківщині – рекорд нових випадків COVID-19

На Івано-Франківщині – рекорд нових випадків COVID-19

Укрінформ
На Івано-Франківщині зафіксували найбільший за час пандемії добовий ріст захворюваності на коронавірус в області - 1575 нових випадків.

Про це повідомив у Фейсбуці керівник Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб Руслан Савчук, передає Укрінформ.

«Новий рік - новий антирекорд. Станом на сьогодні зареєстровано найбільшу кількість нових випадків COVID-19 в Івано-Франківській області. Так, потужностями нашої лабораторії було лабораторно підтверджено 1575 випадків COVID-19 за добу. Це найбільша кількість випадків за весь час пандемії», - повідомив Савчук.

За його словами, серед хворих - 139 дітей та 30 медичних працівників.

Найбільше випадків захворюваності зафіксовано в Івано-Франківському районі - 772 особи.

«Неприємно повідомляти таку статистику, адже такої кількості хворих на Прикарпатті не було навіть під час найгірших часів, коли пандемія COVID-19 тільки набирала обертів», - зауважив лікар.

Втім, на його думку, така ситуація була прогнозованою та очікуваною, оскільки є результатом порушення карантинних норм та обмежень.

За даними Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб, за минулу добу по області одужали 145 осіб, померли - 3. За весь час пандемії в області захворіли 136510 осіб, одужали - 122607, летальних випадків – 3172. За минулу добу здійснено 3922 тестування методом ПЛР і 240 – методом ІФА.

Читайте також: МОЗ готується до хвилі Омікрону в Україні

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби, 18 січня, в Україні виявлено 12 815 випадків зараження коронавірусом, померли 163 особи, одужали – 5 413. Госпіталізовано 2 401 особу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-