ДТП із двійнятами під Харковом: діти у стабільному стані, хлопчика відключили від ШВЛ

ДТП із двійнятами під Харковом: діти у стабільному стані, хлопчика відключили від ШВЛ

Укрінформ
У Харкові двійнята, що 12 січня втратили в ДТП на кільцевій дорозі батьків, перебувають у стабільному стані, хлопчика відключили від апарату штучної вентиляції легенів.

Про це повідомила на брифінгу заступниця міського голови Світлана Горбунова-Рубан, передає кореспондент Укрінформу.

«Я сьогодні в них була, бачила обох діточок. Дівчинка знаходиться в травматологічному відділенні 17-ої лікарні. Їй зроблені всі необхідні процедури. Ніжки в неї на витяжці, але вона вже адаптована, гарно перенесла переїзд (із лікарні невідкладної допомоги - ред.). Біля неї весь час знаходиться її бабуся», - розповіла заступниця мера.

Хлопчик, як і раніше, перебуває в реанімації дитячої нейрохірургії міської лікарні швидкої допомоги. З ним також перебуває бабуся.

Читайте також: Смертельна ДТП під Харковом: двоє маленьких дітей у тяжкому стані

«Хлопчику тяжко… Але він уже відключений від ШВЛ, він знаходиться в контакті, його годують сумішами та продукцією нашої молочної фабрики-кухні з огляду на ті травми черевної порожнини, які він отримав. Хлопчик дуже постраждав. Але в нього вже погляд дорослої людини. Очі дуже розумні, очі дуже красиві… Нічого… Ми маємо надію, що все буде гаразд, що нам вдасться відновити стан здоров’я дітей, щоб вони нормально росли та розвивалися», - зазначила Горбунова-Рубан.

Як повідомляв Укрінформ, 12 січня на кільцевій дорозі Харкова поблизу села Черкаська Лозова Малоданилівської громади зітнулися автомобілі Kіа та Toyota Camry служби таксі. На місці події загинули обидва водії та пасажирка таксі. До медичного закладу з тілесними ушкодженнями доставили двох трирічних дітей, пасажирів Toyota. У хлопчика - відкрита черепно-мозкова травма, забій легені, абдомінальна травма, в зв’язку з чим була видалена селезінка і зашита печінка, а також перелом стегна. У дівчинки – переломи обох ніг. У лікарні з дітьми знаходяться їхні бабусі.

Читайте також: Смертельна ДТП на кільцевій Харкова: стан одного з постраждалих двійнят - тяжкий

За даними поліції, 34-річний водій автомобіля Кіа виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з автомобілем Toyota Camry під керуванням 31-річного чоловіка. Автомобіль таксі їхав своєю смугою руху.

За даними речника Харківської обласної прокуратури Дмитра Чубенка, на ймовірного винуватця смертельної ДТП за 2021 рік поліцейські склали 9 постанов, зокрема, за керування в стані сп’яніння (тричі) за скоєння ДТП, їзду без документів, порушення швидкісного режиму, виїзд на зустрічну смугу, невиконання вимог знаків, відсутність страховки, також у його авто виявляли наркотичні засоби. Жоден із протоколів про керування в нетверезому стані, які восени направляли до суду, так і не розглядалися через завантаженість судової системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-