Найбільше рекордів України торік зареєстрували у трьох містах

Найбільше рекордів України торік зареєстрували у трьох містах

Укрінформ
За результатами 2021 року Національний Реєстр Рекордів визначив трійку міст, в яких зареєстровано найбільше рекордів - Київ, Дніпро та Одеса. 

Про це у Фейсбуці повідомляє керівник Національного Реєстру Рекордів України Лана Вєтрова, передає Укрінформ.

«Традиційно лідерство отримує Київ та область, де впродовж року було зареєстровано 190 національних рекордів України. Це пояснюється тим, що саме в столиці сконцентрована суспільна, громадська, економічна та політична активність, що, звісно, впливає на кількість зареєстрованих рекордів. На інших позиціях відбулася зміна лідерів рейтингу», - йдеться в повідомленні.

На другу сходинку, як зазначається, піднявся Дніпро та Дніпропетровська область, які мають на своєму рахунку 30 зареєстрованих рекордів. Уперше за всю історію аж трьох представників Дніпропетровщини НРР нагородив світовим Сертифікатом Книги Рекордів Гіннеса. Це - відомий стронгмен з Кривого Рогу В'ячеслав Павличук (рекорд «Найбільша вага, піднята у становій тязі за одну хвилину»), знаменита колекціонерка предметів у вигляді комах-сонечок Надежда Комарова та атлет Victor Nabok, який родом з Дніпропетровщини («Найбільша кількість безперервних віджимань у стійці на руках без опори»).

Читайте також: На Львівщині понад 400 сопілкарів встановили рекорд, виконавши колядку

Кілька років поспіль лідерство у сфері рекордів виборює Одеса. Планомірно піднімаючись щороку в цьому рейтингу, Одеська область у 2021 році за кількістю рекордів вийшла на позицію бронзового лідера (29 рекордів). На спільний результат працював не лише обласний центр, а й такі активні міста Одещини, як Доброслав, Нерубайське, Чорноморськ та Любашівка.

Сенсацією стало витіснення Харкова з лідируючих позицій (18 рекордів). До речі, Харків сім років поспіль поступався за активністю в рекордах лише Києву. Можливо, саме переформатування структури влади в місті вплинуло на те, що Харкову не вдалося утриматися в рекордних лідерах.

Уже не перший рік Львівська область підходить впритул до рекордного п’єдесталу, але все одно залишається за бортом першої трійки (12 рекордів).

За показником зростання кількості рекордів, приємною несподіванкою стала Черкаська область, яка вийшла з аутсайдерів на позицію золотої середини. Можливо, така активність пояснюється оновленням керівництва області, яке наразі демонструє хорошу динаміку і в реєстрації рекордів.

Національний Реєстр Рекордів відзначає пожвавлення рекордної діяльності Тернополя і прогнозує можливе поліпшення позиції міста в цьому рейтингу наступного року.

Всього упродовж 2021 року Національний Реєстр Рекордів зареєстрував 584 національних, міжнародних, світових та обласних рекордів.

Детальніше про рекорди читайте в інтерв'ю Укрінформу.

Фото: record.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-