На пункті пропуску у Станиці запрацював модульний пункт вакцинації

На пункті пропуску у Станиці запрацював модульний пункт вакцинації

Укрінформ
На території сервісної зони контрольного пункту в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» встановлено модульну конструкцію для розміщення медичних працівників та організовано пункт щеплень від COVID-19.

Облаштувало його державне підприємство "Реінтеграція та відновлення", яке належить до сфери управління Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, повідомляє Укрінформ із посилання на сайт відомства.

"Новий пункт має на меті полегшити доступ до вакцинації від COVID-19 для громадян України, які мешкають на тимчасово окупованих територіях. Відтепер громадяни, які перетинають лінію дотику, зможуть скористатися послугами з вакцинації у модульному пункті. Графік роботи – щодня з 8:00 до 15:00", - зазначили у Міністерстві.

Нині для громадян доступні три вакцини – AstraZeneca, Comirnaty від Pfizer-BioNTech та CoronaVac від Sinovac Biotech. Найближчим часом можливе надходження вакцини Moderna (mRNA-1273, Spikevax).

КПВВ «Станиця Луганська» - це єдиний пункт пропуску на лінії дотику, котрий діє на щоденній основі. Повноцінну роботу решти КПВВ блокують окупаційні адміністрації.

У період з 10 по 16 січня в обох напрямках через КПВВ «Станиця Луганська» лінію дотику перетнуло 11 331 громадянин. 48 осіб скористалися послугами з вакцинації.

Читайте також: У села направлять 800 мобільних бригад для вакцинації проти COVID-19

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів за ініціативи віцепрем'єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук спростив процедуру перетину КПВВ. Відтепер скасовано вимогу щодо обов’язкового встановлення мобільного додатка електронного сервісу Вдома при перетині лінії дотику та адмінмежі, а також самоізоляцію, пов’язану з Covid-19. Проведення тестування під час перетину КПВВ також не є обов’язковим.

За минулу добу в Луганській області діагноз COVID-19 підтверджено у 207 осіб, одужали 111 хворих, померли – 8.

Усього зареєстровано 60 958 випадків СOVID-19, із них 57 473 хворих одужали, 1 242 – померли.

За весь час пандемії в Україні захворіли 3 768 088 осіб, одужали – 3 561 923, летальних випадків – 98 549. Станом на ранок 18 січня в Україні виявили 8 558 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-