У села направлять 800 мобільних бригад для вакцинації проти COVID-19

У села направлять 800 мобільних бригад для вакцинації проти COVID-19

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я планує організувати роботу близько 800 мобільних бригад для вакцинації проти COVID-19 сільського населення.

Про це йшлося на селекторній нараді під головуванням Президента Володимира Зеленського, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

"Під час наради було акцентовано на необхідності заохочення сільського населення до вакцинації, зокрема Міністерство охорони здоров’я планує організувати роботу близько 800 мобільних бригад, які будуть пересуватися по селах для забезпечення доступності щеплення для місцевого населення", - розповіли в ОП.

Водночас Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що наразі проти COVID-19 в Україні вакциновано 14,8 млн осіб, з яких 13,98 млн отримали дві дози. Також він нагадав, що 9 січня відкрилася можливість щеплення бустерною дозою, яку, за його даними, на сьогодні отримало 20 тисяч осіб.

Він запевнив, що уряд також планує вакцинуватися бустерною дозою.

Очільник Кабінету Міністрів поінформував, що показники захворюваності на COVID-19 продовжують демонструвати позитивну динаміку, зокрема на сьогодні кількість хворих становить 92,3 тис. осіб, із них госпіталізовано 14,7 тис.

Своєю чергою міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко доповів про заходи протидії поширенню штаму Омікрон.

Водночас віцепрем'єр-міністр ‒ міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук розповіла, що на КПВВ «Чонгар» та «Каланчак» працюють пункти тестування та щеплення, на КПВВ «Станиця Луганська» – тільки тестування.

Президент у цьому контексті зазначив про необхідність організації можливості вакцинації на КПВВ «Станиця Луганська».

Крім того, учасники наради обговорили комплекс заходів для підвищення заробітних плат медичним працівникам. Глава держави наголосив на потребі організації гарячої лінії для медиків та контролю з боку МОЗ питання зарплат у регіонах.

Керівництво Національної поліції та Служби безпеки також доповіли про заходи протидії підробці сертифікатів про вакцинацію й тестування на COVID-19. За наведеною Офісом глави держави даними, у січні поліція відкрила 91 кримінальну справу, з яких 60 – за підробку документів. Вручено 29 підозр, 50 обвинувальних актів передано до суду.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я 6 січня дозволило проводити в Україні бустерну вакцинацію проти COVID-19 для всіх осіб віком від 18 років.

За минулу добу в Україні виявили 1 969 нових випадків коронавірусної хвороби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-