У Харкові проводять обшук у сина колишнього голови облради

У Харкові проводять обшук у сина колишнього голови облради

Укрінформ
У Харкові правоохоронці проводять обшук у сина депутата обласної ради і колишнього голови цього органу Сергія Чернова у зв’язку з кримінальною справою про шахрайство.

Цю інформацію підтвердив кореспондентові Укрінформу прессекретар обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

«Обшуки проводяться у сина колишнього голови обласної ради (а не в самого ексголови, як повідомлялося в соцмережах - ред.). Досудовим розслідуванням встановлено, що група осіб заволоділа комунальним майном, розташованим по вул. Чернишевська, 78. Надалі зазначене майно було переоформлено нотаріусом на третю особу», - повідомив Чубенко.

За його словами, слідство ведеться за ч.4 ст.190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) і ч.1 ст.365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу.

Читайте також: У комунальників Києва торік провели понад 2,2 тисячі обшуків – Кличко

«На теперішній час у слідства відстутні будь-які дані щодо причетності колишнього голови обласної ради до розслідуваних подій», - додав Чубенко.

Сам Сергій Чернов, який є депутатом облради від «Блоку Кернеса «Успішний Харків», у коментарі Суспільному заявив, що обшуки проводилися в приміщеннях на вул. Сумській, якими користується він та родина.

«В офісі, в якому я працюю, моя бібліотека, мої документи, ніхто нічого не вилучав, бо там нічого вилучати, крім моїх особистих речей», — сказав Чернов.

Він стверджує, що закону не порушував. «Це політичний тиск, це розправа. Протягом року мені, а тепер уже членам родини, надходять погрози з боку окремих народних депутатів. Я захищаю свої права і права своєї родини. Я нічого не порушував, я законослухняна людина... Значить, комусь це потрібно, комусь моя особа дуже заважає — перебуванню на Харківщині, моїй діяльності в першу чергу як депутата обласної ради, президента Всеукраїнської асоціації районних та обласних рад, члена делегації Конгресу Ради Європи. Тобто, іде дискредитація мене як посадової особи», — заявив Чернов.

Читайте також: ДБР звинувачує ексдепутата Ради у шахрайстві

Він обурений тим, що фото з обшуку потрапили у соцмережі, навіть до офіційного підтвердження факту проведення слідчих дій.

Щодо названої прокуратурою статті та об’єкту, який начебто незаконно продали, Чернов заявив, що це «черговий наклеп».

Як повідомлялося, Сергій Чернов очолював Харківську облраду з 2008 до 2020 року.

Фото: Телеграм-канал Труха

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-