Ожеледиця, перемети та сніг: дороги чистять майже 2 тисячі одиниць техніки

Ожеледиця, перемети та сніг: дороги чистять майже 2 тисячі одиниць техніки

Відео
Укрінформ
Проїзд державними дорогами України забезпечений, до робіт задіяні 1 919 одиниць техніки.

Як передає Укрінформ, про це Укравтодор повідомляє у Фейсбуці.

За даними дорожників, станом на 9:00 у центральних, північних, східних та південних регіонах продовжує сніжити. Сніговий покрив становить 1-5 см, у Львівській та Закарпатській областях – 4-20 см.

Покриття на дорогах державного значення в більшості областей мокре. У Дніпропетровській – місцями ожеледиця, у Київській – місцями перемети, у Черкаській та Сумській – місцями засніжене.

"Покриття доріг обробляється протиожеледними матеріалами. Проїзд дорогами державного значення забезпечено. В областях триває очищення доріг від снігу. У роботі – 1 919 одиниці техніки та 2 349 робітників", - повідомляють в Укравтодорі.

Читайте також: У Кропивницькому вітер повалив головну ялинку міста

Упродовж останньої доби, за даними дорожників, підрядні організації використали 34 927 т піщано-сольової суміші та 1 431 т чистої солі.

Укравтодор попереджає про продовження опадів у вигляді невеликого снігу протягом дня на більшій частині України.

Зазначається, що температура повітря коливатиметься від 0 до -4°С, у Карпатах - від -4°С до -9°С. Очікуються пориви північно-західного вітру до 15-20 м/с.

Перелік місць відстою транспортних засобів у розрізі автомобільних доріг загального користування можна знайти на дашборді.

У разі виникнення надзвичайної ситуації на дорозі дорожники закликають звертатися на цілодобову гарячу лінію Укравтодору – (044) 287-54-83.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні через сильні пориви вітру знеструмлені 349 населених пунктів у десяти областях.

Протягом доби підрозділами ДСНС розпиляні та прибрані 21 повалене дерево, здійснені три буксирування автомобілів (поодинокі випадки на території шести областей).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-