Негода знеструмила майже 350 населених пунктів у десяти областях

Негода знеструмила майже 350 населених пунктів у десяти областях

Укрінформ
В Україні через сильні пориви вітру знеструмлені 349 населених пунктів у 10 областях. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

“Станом на 7 год. 18 січня внаслідок ускладнення погодних умов (пориви вітру) через спрацювання систем автоматичного захисту ЛЕП знеструмлено 349 населених пунктів у 10 областях (Київська – 93, Житомирська – 68, Тернопільська – 57, Чернігівська – 42, Львівська - 31, Хмельницька – 29, Чернівецька – 18, Кіровоградська – 6, Закарпатська – 3 та Волинська – 2)”, - ідеться у повідомленні.

До відновлення електропостачання залучені бригади обленерго.

Читайте також: Через вітер знеструмленими в Україні залишаються 67 населених пунктів

За інформацією рятувальників, у Івано-Франківській області 17 січня в селі Загайпіль Коломийського району внаслідок шквального вітру пошкоджено дах будинку культури на площі 30 кв. м.

У Чернівецькій області 17 січня внаслідок шквального вітру пошкоджено дахи житлового будинку на площі 60 кв. м та торгово-офісної будівлі на площі 150 кв. м в місті Чернівці.

Крім того, пошкоджено дах загальноосвітньої школи на площі 30 кв. м у селі Валя Кузьміна Чернівецького району, на території області розпиляно та прибрано три повалених дерева. Від ДСНС залучалося 16 осіб та чотири одиниці техніки.

Протягом доби підрозділами ДСНС розпиляні та прибрані 21 повалене дерево та здійснено три буксирування автомобілів (поодинокі випадки на території шести областей).

Всього залучалося 89 осіб та 22 одиниці техніки.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 18 січня, на більшій частині території України очікується невеликий сніг, на дорогах місцями ожеледиця. Вітер переважно північно-західний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с. Температура вночі становитиме 2-7° морозу, вдень від 4° морозу до 1° тепла, на крайньому півдні та сході країни протягом доби близько 0°, в Карпатах вночі 8-13°, вдень 4-9° морозу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-