На Буковині підозрюють масове отруєння туристів, медики отримали 16 скарг

На Буковині підозрюють масове отруєння туристів, медики отримали 16 скарг

Укрінформ
У Держпродспоживслужбі у Чернівецькій області підозрюють масове харчове отруєння туристів, які відпочивали в одному з ресторанів села Мигово на Буковині. За медичною допомогою звернулися 16 людей.

Про це у Фейсбуці повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області, передає Укрінформ.

"16 січня 2022 року до Чернівецького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України надійшло екстрене повідомлення про звернення 2-х хворих зі скаргами на підвищення температури тіла та блювоту. Хворих доставлено бригадою екстреної медичної допомоги з с. Мигове Вижницького району. Встановлено діагноз "гастроентероколіт". Від госпіталізації хворі відмовились, а своє захворювання пов’язують з вживанням їжі в ресторані "Гетьман", що знаходиться в с. Мигове Вижницького району. Згодом надійшло повідомлення про звернення ще 14 осіб з ознаками харчового отруєння", - йдеться у повідомленні.

Як розповіла у коментарі кореспонденту агентства головна інспекторка області ГУ Держпродспоживслужби Анжела Косован, це група туристів із Києва, які відпочивали у селі Мигово із 14 січня. Всього у цій компанії було 67 людей, але за медичною допомогою звернулися 16 осіб.

Читайте також: В аквапарку на Хмельниччині 16 дітей отруїлися парами хлору

"Усі туристи, яким було погано, відмовилися від госпіталізації. Оскільки увечері вони відправлялися поїздом на Київ. З учорашнього дня на місці працюють представники лабораторного центру разом із нашими інспекторами. Відібрали воду на дослідження та змив їжі, а також працювали наші спеціалісти по безпечності харчових продуктів", - сказала Косован.

За її словами, поки немає жодних підозр щодо того, чим саме могли отруїтися столичні туристи. Фахівці очікують результатів аналізів із лабораторного центру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-