В аквапарку на Хмельниччині 16 дітей отруїлися парами хлору

В аквапарку на Хмельниччині 16 дітей отруїлися парами хлору

Укрінформ
Під час відвідування аквапарку в Хмельницькому 16 дітей з Вінницької області постраждали від інгаляційного отруєння хлором.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр громадського здоров’я.

За повідомленням Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб, 6 січня 2022 року було зареєстровано інгаляційне отруєння хлором 16 дітей з Вінниччини, які напередодні перебували в аквапарку Хмельницького.

Згідно з офіційним повідомленням, 50 жителів смт Турбів (Вінницька область), серед яких 34 дитини віком від 2 до 7 років, відвідали розважальний комплекс під час відпочинку у смт Летичів (Хмельницька область).

“Після відвідування аквапарку у 16 дітей з’явилися прояви гострого отруєння — сльозотеча, кашель, задишка різного ступеня важкості. Всі вони отримали медичну допомогу у Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні, після чого 13 дітей вирушили додому, ще 3 дітей було госпіталізовано до педіатричного відділення і відділення анестезіології та інтенсивної терапії”, - ідеться у повідомленні.

Попередньою причиною отруєння спеціалісти називають перевищення допустимого часу безперервного перебування в приміщеннях, де застосовуються речовини для дезінфекції, адже діти були в аквапарку з 08:30 до 16:30.

Інформацію про випадок отруєння надано Хмельницькому центру контролю та профілактики хвороб та Держпродспоживслужбі у Вінницькій області для організації подальшого спільного розслідування.

Як повідомляв Укрінформ, 5 січня п'ятеро студентів Одеського національного медичного університету отруїлись за місцем проживання чадним газом і госпіталізовані до міської лікарні. Троє перебувають у стані середньої тяжкості, двоє – в легкому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-