Прикарпатське місто стало побратимом району Стамбула

Прикарпатське місто стало побратимом району Стамбула

Фото
Укрінформ
Місто Долина Івано-Франківській області стало побратимом одного із районів Стамбула - Бююкчекмедже.

Церемонія підписання відповідного документа відбулася у Стамбулі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Туреччині.

«Це чудова нагода налагодити співпрацю між нашими містами та їхніми мешканцями, посилити таким чином співпрацю між країнами та народами. Ми створили платформу для реалізації проєктів у практичній площині, розвитку відносин у різних сферах: культурній, діловій, у спорті та бізнесі. Безперечно, це сприятиме розвитку наших громад та їхньому процвітанню», - сказав мер Долини Іван Дирів.

Місто Долина та район Бююкчекмедже домовилися про побратимство в ході візиту турецької делегації на Прикарпаття у серпні минулого року.

«Побратимство міст передбачає розширення культурної співпраці, знайомство молоді з країнами та культурами. Економічне партнерство - це вагома складова співпраці між державами. Переконаний, що зараз ми також відкриваємо нові можливості для ділових кіл. Велика кількість турецьких бізнесменів вже працює в Україні, здебільшого в столиці. Ми відкриваємо нові регіони для співпраці, - сказав мер району Бююкчекмедже Хасан Аксюн.

Прикарпатське місто стало побратимом району Стамбула / Фото надані Генконсульством України в Стамбулі

На церемонії підписання мер Бююкчекмедже наголосив на підтримці Туреччиною України, її суверенітету та територіальної цілісності, засудив агресію РФ та висловив переконання у перемозі України.

«Такі події зближують не лише міста, громади, вони зближують цілі країни. Україна та Туреччина - стратегічні партнери, про що свідчать тісні взаємини та активні контакти. Зокрема, цими днями Туреччину відвідала група українських парламентаріїв зі складу групи Верховної Ради з міжпарламентських зв’язків з Туреччиною. Тісні взаємини між нашими країнами на всіх рівнях - від найвищого політичного на рівні Президентів до партнерства на рівні місцевому», - сказав на церемонії підписання генконсул України в Стамбулі Роман Недільський.

Читайте також: Українські парламентарі відвідали турецьке підприємство, де виробляють Bayraktar TB2

Як повідомлялося, Бююкчекмедже - здебільшого промисловий район та муніципалітет у передмісті Стамбула, який має вихід до Мармурового моря з європейського боку. Населення станом на березень 2021 року - 260 тисяч людей.

Одеса і Стамбул відзначатимуть 25-річчя побратимства міст у цьому році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-