Мінрегіон розробив картосхеми для кожної громади в Україні

Мінрегіон розробив картосхеми для кожної громади в Україні

Укрінформ
Міністерство розвитку громад на території розробило для усіх регіонів загальнодоступні картосхеми, які дозволять громадам ефективніше управляти територією та більш ефективно планувати власний розвиток. 

Як передає Укрінформ, про це заявив заступник міністра розвитку громад і територій В’ячеслав Негода, повідомляє пресслужба міністерства.

"В умовах децентралізації кожна громада має орієнтуватися на розвиток та примноження потенціалу, власні межі та можливості. З цією метою Мінрегіон разом із партнерами розробили картосхеми для кожної громади, яка стане добрим інструментом для стратегічного планування", - розповів Негода.

За його словами, нові картосхеми, зокрема дозволять більш ефективно планувати розвиток території, ефективніше управляти нею та якісно провести інвентаризацію майна. У міністерстві додали, що картосхеми поки не визначають юридичних меж громад, їх встановлення – це наступний крок, який буде зроблено спільно з Держгеокадастром.

Читайте також: Уряд затвердив порядок надання субвенції на відновлення інфраструктури у дев’яти областях

Як повідомляв Укріфнорм, у Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва створено понад 615 тис. документів та зареєстровано близько 130 тис. об’єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-