Суд щодо оскарження материнства найстаршої матері України буде закритим

Суд щодо оскарження материнства найстаршої матері України буде закритим

Укрінформ
Судовий процес у справі за позовом щодо оскарження материнства найстаршої матері України Валентини Підвербної з Чернігова проходитиме в закритому режимі.

Таке рішення 12 січня ухвалив Новозаводський районний суд міста Чернігова, передає кореспондент Укрінформу.

"Клопотання адвокатів щодо закритого розгляду справи задовольнити. Наступне засідання провести 21 лютого 2022 року о 14.30, на яке викликати представників обох сторін", - оголосила суддя Ірина Яременко.

За її словами, заяви-клопотання про закритий розгляд справи надійшли від адвокатів як позивача, так і відповідача.

На судді була присутня тільки захисниця Підвербної Валентина Роговець. Подачу свого клопотання вона пояснила тим, що справа стосується приватного життя громадян, а розголошувати відомості про нього заборонено законодавством.

Сам позов адвокат назвала юридично необґрунтованим і безпідставним і сказала, що в ході розгляду справи всі вимоги позовної сторони заперечуватиме.

Як повідомляло агентство, материнство Підвербної в суді вирішила оспорювати колишня харків’янка, а нині - жителька Ізраїлю Оксана Спектор. Вона підозрює, що для штучного запліднення Підвербної без дозволу використали саме її яйцеклітину, залишену в клініці на зберігання. Від суду жінка вимагатиме проведення ДНК-експертизи. Якщо результат не підтвердить її біологічне материнство, свій позов Спектор відкличе. Якщо ж ДНК-тест буде позитивним, то позивачка вимагатиме від суду рішення щодо визнання її біологічною матір’ю доньки Підвербної та внесення відповідних змін в актовий запис про народження цієї дівчинки.

Як пояснював адвокат позивачки Сергій Вольфовський, підозра щодо використання її яйцеклітини у Спектор виникла торік після перегляду телевізійної передачі про дитину найстаршої матері України. Вона помітила разючу схожість дівчинки з її донькою та іншими родичами. Крім цього, спільними виявилися й проблеми зі здоров’ям, про які говорилося в телепрограмі.

Штучне запліднення (ЕКО) Валентині Підвербній зробили у київському Інституті генетики репродукції на вул. Зоологічній. Гроші на процедуру жінка збирала багато років, торгуючи на вулиці бакалійними товарами.

Здорову дівчинку майже 66-річна Підвербна народила шляхом кесаревого розтину 22 лютого 2011 року в Чернігівському пологовому будинку. Завдяки цьому вона потрапила до Книги рекордів України як найстаріша породілля в державі. Зараз її доньці Анні-Марії - 10 років, дівчинка навчається в одній із чернігівських шкіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-