Уряд продовжив програму енергоефективності для громад на межі з ТОТ на 2022 рік

Уряд продовжив програму енергоефективності для громад на межі з ТОТ на 2022 рік

Укрінформ
Кабінет Міністрів на засіданні у середу продовжив на 2022 рік соціальну благодійну програму з відновлення добробуту мешканців і розвитку територіальних громад, які межують із тимчасово окупованими територіями України.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт.

Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

“Це спільний проєкт Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України». Завдяки розпорядженню уряду, упродовж 2022 року триватиме впровадження новітніх енергоефективних технологій на об’єктах соціальної інфраструктури та в сервісних зонах контрольних пунктів в’їзду-виїзду”, - зазначили у відомстві.

За даними Мінреінтеграції, це дозволить частково забезпечити громади джерелом автономного електроживлення та зменшити їх енергозалежність, сприятиме створенню нових робочих місць, створить умови для відновлення добробуту мешканців і розвитку територіальних громад.

Проєкт передбачає встановлення малих сонячних електростанцій на дахах будинків та споруд, облаштування на базі фотоелектричних модулів освітлення пішохідних переходів та місць загального користування, а також забезпечення електричними транспортними засобами для перевезення пасажирів.

Крім того, Кабінет Міністрів розширив географію проєкту. Тепер, окрім підконтрольних територій Донеччини та Луганщини, програма діятиме у Херсонській області, яка межує з тимчасово окупованою Автономною Республікою Крим.

Як повідомлялося, у 2021 році для реалізації соціальної благодійної програми було визначено 64 об’єкти, з яких 32 об’єкти розташовані у Луганській та 32 - у Донецькій областях. Серед них - 8 дитячих садків, 19 закладів освіти, 6 лікарських закладів, 12 об'єктів соціально-культурного призначення, 19 об’єктів інфраструктури.

У рамках цього ж проєкту у грудні 2021 року на Донеччині та Луганщині встановили 11 «розумних» зупинок громадського транспорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-