Вартість проїзду в громадському транспорті Запоріжжя зросте до 14 гривень

Вартість проїзду в громадському транспорті Запоріжжя зросте до 14 гривень

Укрінформ
Запорізькі перевізники назвали нові тарифи на проїзд в громадському транспорті, які вважають економічно обґрунтованими. Після громадського обговорення вартість поїздки зросте до 10-14 гривень.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, передає Укрінформ.

"Вартість проїзду формується з урахуванням обстеження пасажиропотоків, протяжності маршрутів та витратної частини компаній-перевізників, а саме: заробітних плат водіїв, вартості запчастин, пального, обслуговування транспортних засобів тощо. Наразі міські перевізники озвучили нам наступні економічно обґрунтовані тарифи на проїзд: від 10 до 14 гривень. Ці тарифи оприлюднено і ведеться їх обговорення", - повідомив Куртєв.

За його словами, подорожчання вартості проїзду може стати відчутним для значної частини містян. Проте міська влада не може не брати до уваги той факт, що з часу останнього перегляду тарифів витратна частина підприємств-автоперевізників суттєво зросла.

"Безпосередні перемовини з представниками громадськості щодо вартості проїзду ми розпочнемо наступного тижня", - поінформували в міській раді.

Посадовці обіцяють врахувати думку мешканців міста та прийняти виважене рішення.

Про подорожчання проїзду представники міської влади говорили ще наприкінці грудня.

В останнє тарифи на проїзд у Запоріжжі підвищували в травні 2021 року. Тоді вартість проїзду в трамваях і тролейбусах збільшилась до 6 грн, автобусах - 7 грн, в маршрутках - 8 - 10 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-