Отруєння дітей у хмельницькому аквапарку: медики не виявили перевищень вмісту хлору

Отруєння дітей у хмельницькому аквапарку: медики не виявили перевищень вмісту хлору

Укрінформ
У хмельницькому аквапарку, де 16 дітей з Вінниччини отруїлися парами хлору, лабораторні дослідження не виявили перевищення його вмісту у воді та повітрі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДУ «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

«9 січня 2022 року працівники Центру спільно з представниками Хмельницького міського управління ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області провели відбір 7 зразків повітря (біля басейнів «Дитячий», «Перший приймальний», «Другий приймальний», «Цибулька», «Ігровий», «Хвильовий», «Повільна річка») на визначення вмісту хлору та 7 зразків води з чаш зазначених басейнів на визначення запаху, рН (водневий показник), хлору залишкового вільного. За результатами лабораторних досліджень, перевищень вмісту хлору в повітрі аквапарку та хлору залишкового вільного у воді з чаш басейнів не виявлено», - йдеться у повідомленні.

Матеріали лабораторних досліджень передали Головному управлінню Держпродспоживслужби в Хмельницькій області та ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

Зазначається, що інцидент стався ще 5 січня в аквапарку «7 океан». Під час повернення додому у 16 із 34 дітей почали з`являтися симптоми гострого отруєння (сльозотеча, кашель та задишка різного ступеню важкості). Після приїзду до Вінниці потерпілі звернулися за допомогою до приймального відділення обласної дитячої клінічної лікарні, де їм надали невідкладну медичну допомогу.

Як повідомляв Укрінформ, під час відвідування аквапарку в Хмельницькому 16 дітей з Вінницької області постраждали від інгаляційного отруєння хлором. Інформація про інцидент надійшла до поліції Вінниччини 10 січня.

Всі потерпілі отримали медичну допомогу у Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні, після чого 13 дітей вирушили додому, ще 3 госпіталізували до педіатричного відділення і відділення анестезіології та інтенсивної терапії

Попередньою причиною отруєння спеціалісти називають перевищення допустимого часу безперервного перебування в приміщеннях, де застосовуються речовини для дезінфекції, адже діти були в аквапарку з 08:30 до 16:30.

Хмельницька поліція відкрила кримінальне провадження за фактом отруєння 16 дітей парами хлору в аквапарку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-