Розбиту міжнародну трасу Київ-Чоп почнуть ремонтувати із ділянок у горах

Розбиту міжнародну трасу Київ-Чоп почнуть ремонтувати із ділянок у горах

Фото
Укрінформ
В закарпатській Службі автодоріг розповіли, де насамперед ремонтуватимуть розбиту міжнародну трасу М-06 Київ-Чоп: спершу візьмуться за найбільш проблемні ділянки від Мукачева до Абранського перевалу в гірській частині дороги в межах області.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив заступник начальника Служби автомобільних доріг у Закарпатській області з експлуатаційного утримання Василь Рурич.

“Зараз найгірші ділянки дороги на трасі Київ - Чоп в межах Закарпатської області знаходяться в гірській частині траси - від міста Мукачева до Латірського перевалу (за виключенням ділянки протяжністю в 2,8 км, що відремонтована на Абранському перевалі у 2018 році). Усі новорічно-різдвяні свята, без вихідних, над ліквідацією ямкового ремонту працювали п'ять бригад Служби автодоріг області, наразі працює сім таких бригад. Ситуацію ми стабілізували, бо припинились опади. Найінтенсивніше ямковість утворюється після випадання дощів. Наразі критичної ситуації на трасі немає”, - розповів Рурич.

Ремонт дороги в грудні в Ужгородському районі / Фото надані Службою автодоріг області

Крім відремонтованих 2,8 км на Абранському перевалі на трасі в межах області наразі є лише кілька таких же “гладких” ділянок - мова про відрізок траси в Ужгородському районі, від села Глибоке до Барвінку на під'їзді до Ужгорода. Іще, за словами Рурича, 2,5 км зробили у нижньому шарі в 2021-му році, в обхід смт Середнє.

Також у нижньому шарі зроблено обхід села Глибоке у 2018-2019 роках. У 2021 році зробили ділянку траси протяжністю 9,5 км від Розівки до Сюрте - на під'їзді до угорського кордону.

На питання кореспондента чи розпочнуть ремонт міжнародної траси саме із проблемних ділянок, Рурич відповів, що однозначно, розпочнуть саме із них.

“Ми намагаємось в першу чергу зробити ремонти найбільш проблемних ділянок. У попередні роки, до прикладу, критичними ділянками була Абранка і Глибоке-Барвінок. Ми їх уже відремонтували”, - сказав він.

Загалом уся протяжність М-06 у Закарпатті – 142 км. Наразі капітально відремонтовані лише 9,5 км цієї траси.

Відтак кореспондент Укрінформу поцікавилась чи йтиме ремонт траси почергово — по всій протяжності від Абранського перевалу на межі зі Львівщиною до угорського кордону біля міста Чоп, чи ремонтуватимуть частинами і вибірково.

Ситуація в гірській частині траси від Мукачева до Латірського перевалу / Фото: Мукачево.нет

“Чи проводитимуться роботи почергово по протяжності траси наразі сказати не можна. Ми почнемо ремонтні роботи там, де готова документація, проведені торги, укладені договори, визначені переможці тендерів, щойно Укравтодор погодить фінансування” - повідомив Рурич.

На питання за які кошти проводиться зараз ямковий ремонт критичних ділянок траси М-06 в межах області - чи це кошти з бюджету області, чи з державного бюджету, чи з програми Президента “Велике будінивцтво”, заступник начальника Служби автодоріг відповів: “Ліквідація аварійної ямковості входить в експлуатаційне утримання. Це не кошти “Великого будівництва”, це кошти на утримання мережі доріг державного значення. Тут важливо розуміти, ми дотримуємось технологічного регламенту, але мінусова температура не дає такого якісного результату, як ми би хотіли. Взимку ми працюємо із холодними сумішами, вони не дають тривалого результату. Влітку – гарячими сумішами, тому і результат кращий, довготриваліший”.

Рурич також наголосив, що в 2022 році ремонт міжнародної траси М-06 Київ - Чоп є пріоритетом, адже дорога має основне транспортне навантаження в області.

За його словами, в цьому році розпочнеться ремонт усіх запланованих ділянок, наразі по них уже проведено тендерні процедури та визначено переможців. Наразі в Службі автодоріг Закарпатської області чекають на план фінансування згідно з документацією на цей рік.

Протягом 2022 року планують відремонтувати більше половини траси М-06 в межах Закарпатської області. Роботи розпочнуться за сприятливих погодних умов.

Раніше повідомлялося, що на початку року у зв'язку з критичним станом траси Київ - Чоп, ямковістю та десятками повідомлень про пошкоджені автівки на обочинах, Служба автодоріг області порадила туристам та громадянам, які їдуть транзитом через Закарпаття трасою Київ-Чоп в напрямку кордону чи до курортів області, користуватися альтернативними дорогами із Львівщини чи Івано-Франківщини – Н-09 (Мукачево - Івано-Франківськ - Львів), Р-21 (Долина-Хуст) та Н-13 (Львів - Самбір).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-