В Ужгороді презентували книгу про корінні народи України

В Ужгороді презентували книгу про корінні народи України

Фото
Укрінформ
В Ужгороді презентували унікальне видання Ukraїner про корінні народи України, шість із 32 історій, описаних у книзі, - про жителів Закарпаття.

Про це повідомляє у Фейсбуці Закарпатська обласна рада, передає Укрінформ.

Презентована Ukraїner книга має назву «Ким ми є? Національні спільноти та корінні народи України».

За словами засновника проєкту Ukraїner Богдана Логвиненко, видання збирали понад 5 років.

“Воно починалося із історій про закарпатських ромів, були й історії про закарпатських індусів та нігерійців, котрі останніми роками стали помітними у студентському середовищі області. Я підмітив, що в закарпатців рівень цікавості до себе й до своєї ідентифікації значно вищий, ніж у багатьох інших регіонах. Можливо, це через історичну складову... Будь-які історії, які ми знімали у цьому краї, мають успіх і велику кількість переглядів. В цій області є багато локальних медіа, які підхоплюють ці історії і роблять їх відомими широкому загалу…”, - сказав Логвиненко.

Директор Інституту центральноєвропейської стратегії Дмитро Тужанський зазначив, що книга - про поліетнічність, природне різноманіття України та про її інклюзію у європейське середовище. Цим виданням команда Ukraїner робить важливі речі, які повертають Україну у Центральну Європу, додав Тужанський.

За словами шеф-редакторки Ukraїner та редакторки книги Євгенії Сапожникової, команда намагалася дати якомога повну картину кожної з історій, яка ілюструє багатонаціональність України.

Як повідомляється, історії про представників нацменшин України публікуються на сайті Ukraїner з 2017 року. У книгу потрапили найкращі з них.

Також в команді зазначили, що видання не є повним і до нього не увійшло чимало історій про представників нацменшин України. Відтак автори не виключають, що книга матиме продовження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-