У Херсоні заперечують, що область знаходиться у «помаранчевій» зоні

У Херсоні заперечують, що область знаходиться у «помаранчевій» зоні

Укрінформ
У Херсонській міській раді спростували інформацію про те, що Херсон і Херсонська область перейшли до помаранчевої зони епіднебезпеки.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у відеокоментарі в.о. заступника Херсонського міського голови Роман Головня.

«Сьогодні і вчора в мережі інтернет ширилася інформація, що Херсон і Херсонська область перейшли у помаранчеву зону епіднебезпеки. Така інформація на сьогоднішній день не відповідає дійсності. За тими показниками захворюваності, що ми фіксуємо у Херсоні і області, ми знаходимося на межі жовтої і зеленої зони», - сказав Головня.

За його словами, жоден з показників не свідчить про те, що Херсонську область треба перевести у помаранчеву зону.

Як зазначив в.о. заступника Херсонського міського голови, можливо йдеться про механічну помилку при внесенні показників у базу даних фіксації випадків захворювання.

«У результаті цієї механічної помилки Херсон було автоматично віднесено до помаранчевої епідемічної зони з точки зору статистичних показників», - додав Головня.

Наразі, за його словами, ситуацію з’ясовують фахівці обласного департаменту здоров’я.

Крім того, зазначив він, не було і рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо переведення області у помаранчеву зону.

Раніше повідомлялося з посиланням на дані МОЗ, що станом на 9 січня у Херсонській області встановлений помаранчевий рівень епіднебезпеки, решта областей залишаються у жовтій зоні.

У Міністерстві охорони здоров'я Укрінформу пояснили, що формування таблиці з індикаторами визначення рівнів епідемічної небезпеки відбувається виключно на основі тих даних, які надаються з регіонів.

"Переведення до помаранчевого рівня епіднебезпеки відбувається автоматично у тому випадку, коли певний індикатор має перевищений показник. Для встановлення помаранчевого рівня не потрібне засідання національної Комісії ТЕБ та НС, так само як і для скасування помаранчевого рівня. У Херсонській області два дні поспіль перевищений показник динаміки госпіталізацій, який розрахований відповідно до наданих показників госпіталізації. Тому вкотре наголошуємо, що дані, які відображені на сайті МОЗ, – це узагальнені та агреговані дані, які подаються регіонами", - наголосили у МОЗ.

Відповідно до даних МОЗ за 10 січня, у Херсонській області два дні поспіль - 8 та 9 січня - перевищено показник динаміки рівня госпіталізацій.

В Херсонській області на сьогодні 79 251 лабораторно підтверджений випадок захворювання на коронавірус. З них 75 353 людини побороли недугу, 1146 людей інфіковані COVID-19; 2752 людини померли.

В Україні за минулу добу виявили 1 969 нових випадків коронавірусної хвороби.

Раніше повідомлялося з посиланням на дані МОЗ, що станом на 9 січня у Херсонській області встановлений помаранчевий рівень епіднебезпеки, решта областей залишаються у жовтій зоні.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-