Все почалося з нежитю: у Львові 9-річній дівчинці провели надскладну операцію

Все почалося з нежитю: у Львові 9-річній дівчинці провели надскладну операцію

Укрінформ
У Львівській дитячій лікарні хірурги провели надскладну операцію на мозку 9-річної дівчинці.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба Першого територіального медичного об’єднання Львова, передає Укрінформ.

Зазначається, що спершу батьки 9-річної Ані лікували вдома застуду дівчинки, але нежить згодом перейшов у запалення слизової оболонки приносових пазух. Коли її госпіталізували, температура постійно трималася високою, боліла голова, перестала працювати рука та частково нога. На МРТ діагностували субдуральну емпієму над лівою півкулею головного мозку. ЛОРи швидко забрали гнійний вміст із пазух, але згодом у дівчинки почалися судоми і вона потрапила в реанімацію.

«Мультидисциплінарна команда спеціалістів у складі педіатрів, неврологів, реаніматологів, отоларингологів, хірургів та нейрохірургів одностайна: негайно потрібна надскладна операція. І це буде кілька етапів. Оскільки провести втручання через маленький отвір стан Ані не дозволяє, першим етапом їй виконують декомпресійну трепанацію черепа. Дівчинці видаляють досить велику частину кістки черепа та забирають зайву рідину», - зазначається у повідомлені.

Далі лікарі планували повернути кістку на місце, але це виявилося неможливим, оскільки нагноєння спричинило набряк мозку. Треба було чекати і на цей час, аби зберегти кістку у стерильних умовах, хірурги розмістило її у передній черевній стінці дитини, попередньо сформувавши там “кишеньку”.

У лікарні додають, що як тільки набряк спав, кістку реімплантували на місце, виконавши пластику твердої мозкової оболонки. На сьогодні дівчинка вже здорова і повертається додому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-