Харківська ДТП з Infiniti: у крові загиблого виявили алкоголь

Харківська ДТП з Infiniti: у крові загиблого виявили алкоголь

Укрінформ
У Харкові експерти виявили в крові загиблого в ДТП із 16-річним водієм Infinitі алкоголь, однак у його діях не було порушень правил дорожнього руху, що могли стати причиною аварії.

Про це повідомив кореспонденту Укрінформу речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

«У крові загиблого виявлено 3,65 проміле. Це адміністративне правопорушення. Через смерть водій не може бути притягнутий до адміністративної відповідальності за кермування автомобілем у стані алкогольного сп‘яніння. В його діях не було порушень правил дорожнього руху, що були б у причинно-наслідковому зв‘язку з причиною ДТП, що підтверджується висновками автотехнічної експертизи», - сказав Чубенко.

Коментуючи можливість використання факту сп’яніння загиблого захистом неповнолітнього водія, Чубенко зазначив, що слідство зібрало достатню доказову базу.

«У ході проведених слідчих дій ми повністю та всебічно довели провину підозрюваного, а також маємо достатньо доказів, які надамо суду», - сказав речник облпрокуратури.

Він додав, що згідно з висновками експертизи, причиною смерті загиблого стали саме множинні травми життєво важливих органів.

Як повідомляв Укрінформ, 26 жовтня 2021 року близько 20:40 на розі пр. Гагаріна та вул. Одеської в Харкові сталася смертельна аварія: 16-річний водій Infiniti намагався перетнути перехрестя на червоний сигнал світлофора та зіткнувся із машиною Chevrolet Aveо. Внаслідок аварії 58-річний водій Chevrolet Aveо загинув на місці, троє пасажирів Infiniti – двоє чоловіків 19 років та 16-річна дівчина – із травмами були доставлені до лікарні.

Неповнолітнього водія затримали. 27 жовтня йому оголосили підозру за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 ККУ).

28 жовтня Київський районний суд Харкова обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Також Слідче управління ГУ Нацполіції в Харківській області розпочало кримінальне провадження за статтею 383 ККУ (неправдиве повідомлення про скоєння злочину) за фактом дзвінка на лінію «102» від неповнолітнього водія, який, перебуваючи в лікарні після ДТП, повідомив про нібито викрадення автомобіля Infiniti.

6 січня 2022 року стало відомо, що справу 16-річного водія Infinitі розгляне суддя, яка раніше судила його за стрілянину в супермаркеті. Тоді кримінальне провадження було порушено за ч.4 ст. 296 (злісне хуліганство з використанням зброї), однак у ході слідства справу перекваліфікували й до суду направили вже за ст. 122 (нанесення ушкоджень середньої важкості), яка передбачає саме умовне покарання. Наразі прокуратура вирішує, чи буде клопотати про відвід судді, та вивчає, чи є для цього юридичні підстави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-