У центрі Харкова відбулася різдвяна хода

У центрі Харкова відбулася різдвяна хода

Фото, відео
Укрінформ
У центрі Харкова ввечері 6 січня відбулася різдвяна хода, учасники якої виконали 7 старовинних колядок у сучасній обробці.

Про це повідомила кореспонденту Укрінформу організаторка заходу, викладачка Харківського національного університету мистецтв ім. Котляревського, засновниця «Голосотворчої лабораторії» Надія Алюнова.

«У ході взяли участь близько 40 людей, на різних локаціях долучалися харків'яни і співали з нами. Основні учасники - це студенти «Голосотворчої лабораторії» , харківські музиканти і творчі люди міста. Ми співали сім старовинних колядок, але оброблених по-сучасному. З цих колядок дві - зі збірки Лариси Новікової, музикознавиці, яка досліджує фольклор Слобідської України, зокрема Харківщини», - розповіла Алюнова.

Святково вбрані учасники виконали «А в полі, в полі вишня стояла», «Ой красна, красна в лузі калина», «У Києві на риночку святой вечір», «А в нашого хазяїна і ворота нові», «Ой, грай море», «В господаронька нова світлонька», «Ой, через поле та й широкеє».

Хода, співаючи, граючи та танцюючи, пройшла з вул. Пушкінською через вул. Жон Мироносиць на вул. Сумську до Оперного театру, а далі – садом ім. Шевченка до станції метро «Університет».

Надія Алюнова зазначила, що організовує спів колядок на вулицях Харкова вже з десяток років, цього разу вийшло найяскравіше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-