Україні прогнозують Різдво без опадів, мороз - лише в Карпатах

Україні прогнозують Різдво без опадів, мороз - лише в Карпатах

Погода
Укрінформ
В Україні на Різдво 7 січня буде без опадів та сильних морозів — у всіх регіонах країни очікується температура близько 0° з невеликим вітром до 8 м/с.

Про це Укрінформу повідомили в Sinoptik.ua.

На Заході України вдень температура повітря становитиме від -1 до +2°, погода буде хмарною, але без опадів. Лише у Львівській, Чернівецькій та Закарпатській областях рано вранці пройде невеликий сніг.

До Карпат на Різдво, за даними Sinoptik.ua, прийдуть помірні морози — до -14° у Буковелі та до -8° на Драгобраті. Погода при цьому буде ясною, опадів не очікується. Водночас на високогір'ї Івано-Франківської та Закарпатської областей зберігається третій рівень сніголавинної небезпеки. Сніг слабо закріплений на крутих схилах, і спровокувати сходження лавини може будь-що, попереджають синоптики.

На Різдво у Сумській, Чернігівській та Житомирській областях температура повітря коливатиметься від -1° до +2°. Уночі з 6 на 7 січня, за даними Sinoptik.ua, там пройде сніг, а у святковий день очікується ясна погода.

В Одеській, Херсонській, Миколаївській, Донецькій, Луганській та Запорізькій областях стовпчики термометрів удень піднімуться до +3-4°. Опадів не передбачається.

У Черкаській, Полтавській, Дніпропетровській, Вінницькій та Кіровоградській областях термометри покажуть близько 0°. У ніч на Різдво можливий невеликий дощ зі снігом.

У Києві вдень очікується -2°, без опадів, але погода протягом дня буде похмурою.

Згідно з народними прикметами, як зазначає Sinoptik.ua, сніжне Різдво віщує щедрий урожай пшениці, а відлига — холодну весну. Яскравий місяць і зірки на небі — до швидких суворих морозів. “Утім, для наших предків набагато важливішими на Різдво були не погодні знаки, а атмосфера в оселі. Вони вважали, що 7 січня в жодному разі не можна сваритися, щоб не злякати щастя та удачу в новому році”, - наголошується в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-