Через паводок на Закарпатті зник безвісти 15-річний підліток, затопило третину області

Через паводок на Закарпатті зник безвісти 15-річний підліток, затопило третину області

Укрінформ
Різдвяний паводок на Закарпатті зачепив третину громад області, вода забрала одну людину - 15-річного підлітка, якого в середу ввечері змило водою разом із підводою з кіньми на Рахівщині.

Про це йшлося на брифінгу в Закарпатській ОДА щодо наслідків паводку 5 січня, передає кореспондент Укрінформу.

“Наслідки різдвяного паводка відчули 39 населених пунктів у 22 тергромадах Закарпаття. Зокрема, було затоплено 324 дворогосподарства та будинки, заклади культури, освіти та охорони здоров'я, трансформаторні станції. Тривають пошуки зниклого внаслідок паводка підлітка у селі Кобилецька Поляна - учора його разом із напарником на підводі з кіньми змило в річку. Напарник зміг вибратися, а підліток, про якого йдеться - ні, його шукають рятувальники”, - повідомив начальник управління цивільного захисту Закарпатської ОДА Василь Переганець.

За словами начальника управління ДСНС в Закарпатській області Романа Гудака, наразі інформації про зниклого підліток немає. Хлопцеві 15 років. Пошуки тривають.

Також Гудак повідомив, що наразі рівень води в річках у гірських районах області знижується, водночас триває паводок у нижній течії річок Латориця, Боржава та Тиса — очікується вихід на заплави річок у низинних регіонах. Паводкова хвиля добігає на Хустський та Берегівський райони.

“Наразі залишається складною ситуація на Рахівщині та Міжгірщині. Маємо перелив через трасу Н-09 та почався перелив води на трасі Е-80, на дорогах чергує поліція”, - поінформував Гудак.

За його словами, нині рятувальники також займаються ліквідацією ситуації, що загрожує газопостачанню для понад трьох тисяч жителів на Тячівщині в селі Чумальово. Через місцеву річку проходить 600 м газопроводу, вода, що несе уламки дерев та сміття, може пошкодити та обірвати газову трубу.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на ДСНС, 5 січня внаслідок ускладнення погодних умов (інтенсивні опади) сталося підняття ґрунтових вод, внаслідок чого відбулось підтоплення 38 підвальних приміщень житлових будинків та 177 дворогосподарств, одного підвального приміщення ЗОШ, трьох приміщень трансформаторних підстанцій та 435 гектарів сільськогосподарських угідь у Берегівському, Мукачівському, Рахівському, Тячівському та Хустському районах.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-