Паводок на Закарпатті: підтоплені дороги, понад 300 дворів та теплиці

Паводок на Закарпатті: підтоплені дороги, понад 300 дворів та теплиці

Фото
Укрінформ
На Закарпатті паводок підтопив вже понад 300 дворогосподарств, вода перелилася через дороги місцевого значення та затопила тепличні господарства у селі Вільхівка.

Про це йдеться в оперативному звіті рятувальників у Фейсбуці Управління ДСНС в Закарпатській області, передає Укрінформ.  

"Станом на 17 годину 5 січня на Закарпатті внаслідок інтенсивних опадів, підняття паводкових вод та поверхневого стоку підтоплено 160 дворогосподарств, 34 житлові будинки та 3 приміщення трансформаторних підстанцій на території Берегівського, Хустського, Рахівського, Тячівського та Мукачівського районів", - йдеться в повідомленні.

Найбільш критична ситуація в Хустському та Тячівському районах. У смт Міжгір’я підтоплено 36 дворогосподарств, роботи з відкачки води тривають. У Тячівському районі у с. Лази підтоплені 80 дворогосподарств, у Рахівському - 41 дворогосподарство, з них 4 підвальні приміщення житлових будинків та 3 приміщення трансформаторних підстанцій.

Також протягом дня рятувальники зафіксували зсуви в зоні житлових будинків. Йдеться про Тячівський район, с. Німецька Мокра, вул. Марії Терезії - тут через перезволоження відбувся зсув ґрунту на будинок. О 16:30 наслідки зсуву ліквідовано органами місцевого самоврядування.

Також у Тячівському районі у с. Тарасівка через перезволоження відбувся зсув ґрунту до будинку. Роботи з ліквідації тривають.

Паводок на Закарпатті / Фото: Viktor Pavlysh та сайт 0312

Водночас рятувальники повідомляють про підтоплену дорогу місцевого значення В. Ком'яти-Шаланки Берегівського району, протяжністю 100 м, висота води - до 20 см. Підтопило також дорогу місцевого значення в с. Лази, Тячівського району протяжністю 300 м, вода піднялася на 25, місцями до 40 см. Для розчищення місцевих потічків залучено 1 екскаватор місцевої громади. Проїзд забезпечений, вода сходить самопливом.

Також стався вихід річки Боржава на заплаву в с. Вільхівка, Зарічанської ТГ, Хустського району. Внаслідок чого підтоплено 55 гектарів сільськогосподарських угідь із теплицями села Вільхівка.

Роботи з відкачування води з підтоплених територій та дворогосподарств тривають. На місцях працюють підрозділи ГУ ДСНС України у Закарпатській області. Залучено 7 одиниць техніки, 8 мотопомп та 35 чоловік особового складу.

На місцях працюють спеціальні комісії, які здійснюють подворові обходи громадян.

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті зійшли два селеві потоки на дороги області, наразі проїзд відновлено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-