В Одесі суддя оштрафував забіяку і радив прочитати «Полліану»

В Одесі суддя оштрафував забіяку і радив прочитати «Полліану»

Укрінформ
Суддя Малиновського райсуду Одеси Олександр Гарський засудив обвинувачуваного у побитті чоловіка до штрафу розміром 850 грн і рекомендував йому прочитати роман американської письменниці Елеонор Портер «Полліана».

Про це повідомляє пресслужба суду, передає Укрінформ.

«Вироком суду рекомендовано 35-річному обвинуваченому звернути увагу на ставлення до життя й приділити увагу власному інтелектуальному розвитку в напрямку доброзичливих відносин до іншої людини… 35-річного чоловіка визнано винним у скоєні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України, призначено покарання у вигляді штрафу розміром 850 грн та рекомендовано прочитати роман Елеонор Портер «Полліана», 1913 року», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 35-річний підсудний свою вину в інкримінованому йому злочині визнав і пояснив, що «23 червня 2020 року його дружина направилась до однієї зі шкіл Одеси для влаштування одного з його дітей до школи. А через деякий час зателефонувала й повідомила, що її автомобіль подряпала якась людина, з якою у неї в даний момент виник конфлікт. Почувши у слухавку крики сторонніх людей і своїх малолітніх дітей, 35-річний чоловік сильно розхвилювався і швидко приїхав на місце події, де побачив раніше незнайомих йому двох чоловіків, які конфліктували з його дружиною біля її автомобіля. Одразу ж вийшовши з автомобіля, не розмовляючи ні з ким, він підійшов до одного з чоловіків і завдав йому одного удару долонею в обличчя, від якого незнайомець впав на землю й подряпав ліктьові суглоби».

Суд кваліфікував дії обвинуваченого за ознаками ч.1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) КК, а також надав оцінку як окремому вчинку підсудного, так і його особистості. Зокрема, встановив, що 35-річний обвинувачений має вищу педагогічну освіту за спеціальністю фізичне виховання, раніше судимих в сім’ї немає, працює директором ТОВ, створив свою сім’ю, де має двох малолітніх дітей 2013 та 2015 років народження, раніше не притягувався до кримінальної чи адмінвідповідальності.

З’ясовуючи обставини події, також було встановлено, що підсудний застосував фізичну силу майже інстинктивно. Події, які сталися з його дружиною, стосувались звичайного людського непорозуміння. Але в суспільстві, на жаль, ще побутує думка, що кожен словесний конфлікт найкраще вирішити з допомогою кулаків, зазначили в суді, додавши, що про можливість вирішення такого конфлікту лише за допомогою фізичної сили повідомив і сам обвинувачений, який вважає, що деяким людям можливо пояснити свою позицію лише з допомогою сили.

Навіть за умови, що події, які були причиною виникнення конфлікту, пов’язані з неправомірними діями потерпілого (нанесення подряпини на автомобіль його дружини), не можна вважати нормальним вирішення таких дріб’язкових конфліктів на рівні інстинктів, підкреслили в суді.

Суд рекомендував обвинуваченому «звернути увагу на власне ставлення до життя, критично оцінити наслідки скоєного… і прочитати роман американської письменниці Елеонор Портер «Полліана», який хоч і є дитячим, але за змістом настільки духовно великий, що здатен навчити усіх дорослих радіти дрібницям, бути добрішим і щасливішим незалежно від складних життєвих обставин».

Як повідомлялося, раніше суддя Гарський виніс вирок про позбавлення волі строком на один рік умовно двом обвинуваченим у крадіжці. І з урахуванням того, що один з них виховувався в інтернаті, а інший ріс без батька, зобов'язав обох прочитати твори Марка Твена, Джека Лондона та Тараса Шевченка. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-