На Буковині викрили розкрадачів майже 3 мільйонів на ремонті доріг

На Буковині викрили розкрадачів майже 3 мільйонів на ремонті доріг

Укрінформ
У Чернівецькій області правоохоронці викрили підрядника і двох інженерів з технічного нагляду у розкраданні майже 3 млн грн під час ремонту доріг.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито підрядника та двох інженерів з технічного нагляду на привласненні бюджетних коштів, підробленні офіційного документа та його використанні (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України)", - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, підрядник у попередній змові з інженерами технагляду привласнили майже 3 млн грн бюджетних коштів, виділених на капітальний ремонт доріг у гірському районі.

Під час санкціонованих обшуків за місцями роботи та проживання фігурантів правоохоронці вилучили речові докази та документи.

Фігурантам оголосили про підозру. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Як повідомляв Укрінформ, 5 січня стало відомо про викриття схеми розкрадання врожаю сільськогосподарських культур на понад 22 млн грн.

За даними прокуратури, у 2020-2021 роках службові особи держпідприємства "Укрліктрави", що входить до сфери управління Міністерства економіки, у змові з керівниками підконтрольних приватних фірм здійснювали реалізацію кукурудзи та соняшнику, вирощених на землях держпідприємства та його філій, за цінами значно нижчими від ринкових.

Приватні фірми реалізовували продукцію, зокрема на експорт, уже за ринковою вартістю.

У ході обшуків у Києві, Київській та Сумській областях правоохоронці виявили фінансову документацію, що підтверджує протиправну діяльність, та незаконно реалізовану сільськогосподарську продукцію на десятки мільйонів гривень.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-