У Маріуполі провели складну операцію на аорті

У Маріуполі провели складну операцію на аорті

Фото
Укрінформ
Маріупольські хірурги разом з фахівцями Національного інституту хірургії та трансплантології імені Шалімова провели унікальну операцію на аорті 70-річній жінці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Маріупольська міська рада.

«Маріупольські хірурги Кардіоцентру та спеціалісти Національного інституту хірургії та трасплантології імені Шалімова провели екстрену операцію 70-річній пацієнтці з розшаруванням аорти. Таке хірургічне втручання проводилося у медичному закладі вперше», - йдеться у повідомленні.

За словами директора Лікарні швидкої медичної допомоги (ЛШМД) Сергія Орлеанського, у 98% випадків розшарування аорти черевної порожнини закінчується смертю пацієнта. Завдяки тому, що у пацієнтки з Маріуполя надрив судини був незначний, вдалося уникнути значної кровотечі та тимчасово стабілізувати стан.

«Завдяки тому, що наша лікарня співпрацює з інститутом Шалімова, літаком до Маріуполя прилетіла бригада судинних хірургів. Вони разом з нашими спеціалістами провели операцію та встановили протези», - розповів лікар.

Зазначається, що жінку оперували чотири хірурги. Один із них, завідувач відділення судинної хірургії ЛШМД Антон Матасов, розповів, що операція тривала понад дві години, і раніше таких втручань маріупольські спеціалісти ще не проводили. Необхідні для операції протези були привезені з Києва.

«Пацієнтка потрапила до відділення у тяжкому стані. Як з'ясувалося, діагноз був встановлений жінці ще у 2015 році. Проте вона не відвідувала лікаря. А якби звернулася вчасно, то ми б зробили планову операцію, без загрози життю. Тому раджу всім регулярно робити огляд у свого лікаря та не відкладати лікування», - констатував хірург.

Як повідомляв Укрінформ, у лікарні імені Карабелеша в Херсоні вперше провели операцію з видалення тромбу з мозкових артерій.

Фото: mariupolrada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-