Обвал будинку в Харкові кваліфікували за ще однією статтею

Обвал будинку в Харкові кваліфікували за ще однією статтею

Укрінформ
Обвал нежитлової будівлі в Харкові кваліфікували за ще однією статтею Кримінального кодексу України.

Про це повідомив кореспонденту Укрінформу речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

«В рамках одного кримінального провадження подію кваліфікували за ч.1 ст. 272, це порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою», - зазначив Чубенко.

Раніше поліція відкрила провадження за ч. 2 ст. 275 (Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за двома статтями - до п'яти років позбавлення волі. 

Відповідаючи на запитання, чи існує небезпека для будівель, що знаходяться поруч і за тією ж адресою, Чубенко зазначив, що в рамках слідства перевірятимуться технічні умови та дотримання техніки безпеки під час будівництва та експлуатації будівель.

Тим часом у соціальних пережах була опублікована переписка між орендарями офісних приміщень, які знаходяться в корпусах поруч із будівлею, де стався обвал. Із неї стало відомо, що в будівлях поруч через надзвичайну подію наразі немає опалення, а працівники офісів, боячись за свою безпеку, запитують у орендодавця, чи немає ризику обвалів в будівлях, які використовуються.

Ані власники, ані в мерії поки не прокоментували можливі ризики.

Як повідомляв Укрінформ, у Харкові на проспекті Гагаріна, 20 обвалилася стіна чотириповерхового нежитлового будинку. Внаслідок події ніхто не постраждав. У міській раді припускають, що обвал стався через будівництво, яке розпочалося поруч. Поліція встановила, що будівля, у якій розташовувались офісні приміщення, готувалася під знесення і не використовувалась. Слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом обвалу стіни нежитлового будинку в Основ’янському районі Харкова. 

Міський голова Харкова Ігор Терехов дав розпорядження з'ясувати, ким, коли, як і чому були видані дозволи на будівництво - якщо такі взагалі видавалися.

Згодом у прокуратурі повідомили, що обвал стався ще 1 січня. Виклик рятувальники отримали близько 11 год. 4 січня від перехожого.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-