У Харкові обвалилася стіна чотириповерхового будинку

У Харкові обвалилася стіна чотириповерхового будинку

Фото, відео
Укрінформ
У Харкові на проспекті Гагаріна обвалилася стіна чотириповерхового нежитлового будинку. Припускають, що обвал стався через будівництво, яке розпочалося поруч.

Про подію повідомляє відділ комунікації поліції Харківської області, передає Укрінформ. 

"4 січня о 11:30 до поліції надійшло повідомлення про те, що по проспекту Гагаріна стався обвал стіни чотириповерхового будинку. Встановлено, що будівля, у якій розташовувались офісні приміщення, готувалася під знесення та не використовувалась", - йдеться у повідомленні.

У поліції зазначили, що постраждалих при обрушенні немає. На місці події працює слідчо-оперативна група та співробітники ДСНС. Причини та всі обставини події встановлюються.

Фото: МВС

Водночас директор Департаменту з питань інформації і зв'язках із громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко у Фейсбуці повідомив, що причиною обвалу, за попередньою інформацією, стало розпочате поруч будівництво. Міський голова Харкова Ігор Терехов дав розпорядження з'ясувати, ким, коли, як і чому були видані дозволи на будівництво - якщо такі взагалі видавалися. 

За словами Сидоренка, будинок, де стався обвал, - офісні приміщення колишнього заводу "Оргтехніка", розташовані на приватній території.

Як розповів кореспондентові Укрінформу речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, обвал нежитлового будинку стався ще 1 січня.

«За попередньою інформацією, обвал будівлі по проспекту Гагаріна, 20 трапився 1 січня. Також попередньо встановлено, що обвалилася частина будівлі з офісними приміщеннями. В ході слідства буде встановлюватись законність ведення будівництва на території, де трапився обвал будівлі», - зазначив Чубенко.

У пресслужбі ГУ ДСНС у Харківській області уточнили, що повідомлення стосовно обвалу стіни надійшло 4 січня в 11:27 від випадкового свідка.  

Як повідомили у пресслужбі Міністерства внутрішніх справ, слідчі поліції відкрили справу за фактом обвалу стіни нежитлового будинку у Основ’янському районі Харкова. 

“Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 275 (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд) Кримінального кодексу України”, - йдеться у повідомленні.

Санкція цієї статті передбачає до 5 років тюремного ув’язнення, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Перше фото: Суспільне Харків

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-