У мережі з’явилися кадри обвалу будинку в Харкові

У мережі з’явилися кадри обвалу будинку в Харкові

Відео
Укрінформ
З'явилося відео з моментом обвалу стіни нежитлового будинку в Основ’янському районі Харкова, яке свідчить, що будівля мала значні тріщини.

Відповідне відео оприлюднила пресслужба Харківської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

На ньому видно велику тріщину по півколу – від фундаменту до другого поверху. Потім стається обвал: буквально за секунди руйнуються всі чотири поверхи будівлі.

Тим часом у громадській організації «Харківський антикорупційний центр» зазначають, що, за даними Єдиного реєстру прав на нерухоме майно, всі приміщення за цією адресою належать ПрАТ «Харківський завод «Оргтехніка». Ця фірма має право постійного користування земельною ділянкою. У вересні 2021 року «Харківський завод «Оргтехніка» подала декларацію про початок виконання підготовчих робіт щодо реконструкції нежитлових приміщень з урахуванням знесення частини нежитлових будівель. Підрядником реконструкції є ТОВ «Констракшнгруп», відповідний документ про початок підготовчих робіт на об’єкті зареєстрований на порталі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва. За даними антикорупційного центру, декларація про початок робіт була зареєстрована автоматично, оскільки вказано, що це об’єкт категорії СС1 (до неї відносяться об’єкти, на яких постійно знаходяться не більше 20 осіб та не більше 50-ти осіб тимчасово).

Як повідомляв Укрінформ, у Харкові на проспекті Гагаріна, 20 обвалилася стіна чотириповерхового нежитлового будинку. Внаслідок події ніхто не постраждав. У міській раді припускають, що обвал стався через будівництво, яке розпочалося поруч. Поліція встановила, що будівля, у якій розташовувались офісні приміщення, готувалася під знесення і не використовувалась. Слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом обвалу стіни нежитлового будинку в Основ’янському районі Харкова.

Міський голова Харкова Ігор Терехов дав розпорядження з'ясувати, ким, коли, як і чому були видані дозволи на будівництво - якщо такі взагалі видавалися.

Згодом у прокуратурі повідомили, що обвал стався ще 1 січня. Виклик рятувальники отримали близько 11 год. 4 січня від перехожого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-