Курортний Трускавець залишився без водопостачання

Курортний Трускавець залишився без водопостачання

Укрінформ
Курортний Трускавець на Львівщині, з населенням близько 30 тисяч, залишився з 3 січня без водопостачання - «Дрогобичводоканал» припинив подачу води через закінчення дії договору.

Про це у Телеграмі повідомив Департамент цивільного захисту населення Львівської ОДА, передає Укрінформ.

«У зв’язку з тим, що між ТзОВ “Трускавецький водоканал” та КП “Дрогобичводоканал” не укладений договір на водопостачання на 2022 рік, з 9:00 год. 3 січня КП “Дрогобичводоканал” припинило подачу води у м. Трускавець. Підписання договору заплановано на 4 січня», - зазначено у повідомленні.

Як повідомили у КП "Дрогобичводоканал", підприємство не надає послуги ТзОВ «Трускавецький водоканал» з 3 січня, оскільки старий договір про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення втратив чинність 01.01.2022, а надісланий проєкт нового договору ТзОВ "Трускавецький водоканал" не підписало.

«Зважаючи на постійні конфліктні коливання у взаєминах із Трускавецьким водоканалом, наше підприємство зафіксувало три стратегічно важливі умови у цьому проєкті договору. Зокрема, запропонувало встановити конкретні об’єми послуги, які ТзОВ «Трускавецький водоканал» збирається щомісячно купувати, передбачило чітку відповідальність у разі невчасної оплати, а також окреслило точку розмежування майнової належності щодо надання послуги з централізованого водовідведення», - зазначили в Дрогобичводоканалі.

А також повідомили, що станом на 3 січня 2022 року борг ТзОВ «Трускавецький водоканал» перед КП «Дрогобичводоканал» становить 12,5 млн грн.

У Трускавецькій міській раді кореспондентові Укрінформу пообіцяли надати коментар пізніше, оскільки саме зараз відбувається засідання сесії.

Мешканці Трускавця обурені такою ситуацією, у соціальних мережах закликають до страйку 5 січня під міською радою у випадку, якщо водопостачання не відновлять 4 січня.

«Якщо сьогодні не дадуть воду, завтра збираємся на 10:00 під міською радою», - пишуть в групі МРТ (міська рада Трускавець).

Як повідомлялося, водопостачання у Трускавці сформовано з'єднаною інфраструктурою з Дрогобичем через КП «Дрогобичводоканал». ТзОВ «Трускавецький водоканал» попри статус товариства з обмеженою відповідальністю є у власності Трускавецької міської ради.

Трускавець — місто в Дрогобицькому районі Львівської області України. Бальнеологічний курорт, який має розвинуту мережу санаторних комплексів. Кількість постійного населення становила 28 705 осіб, станом на 1 січня 2019 року, крім того, щомісячно тут відпочиває в середньому 13 000 осіб, з яких понад 2500 іноземців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-