У річку Тетерів продовжують скидати неочищені стоки

У річку Тетерів продовжують скидати неочищені стоки

Укрінформ
Комунальне підприємство «Житомирводоканал» напередодні вкотре скинуло неочищені каналізаційні стоки в річку Тетерів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу.

«У районі провулку Івана Гонти, що в м. Житомир, внаслідок пориву каналізаційного колектора КП «Житомирводоканал» відбувся скид неочищених стічних вод, які потрапили до річки Тетерів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що при візуальному огляді в місці скиду спостерігалося характерне для стічних вод неприродне забарвлення та неприємний запах, що свідчить про потрапляння забруднюючих речовин.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища зафіксували подію та відібрали проби води для проведення лабораторних досліджень.

Як повідомляв Укрінформ, 7 серпня в річку Тетерів через аварію на колекторі насосної станції потрапило 7 тисяч кубометрів неочищених стічних вод. Фахівці зафіксували у водоймі масову загибель риби та взяли для досліджень проби води.

Згодом підприємство знову кілька разів скидало в Тетерів неочищені стічні води.

Загалом у період аварійної ситуації на підприємстві довкіллю були завдані збитки на загальну суму понад 30 млн грн, зокрема 20,2 млн грн - унаслідок скиду неочищених стічних вод, майже 9 млн грн - через загибель водних живих ресурсів та близько 900 тис. грн - унаслідок забруднення земельних ресурсів.

Фото: Журнал Житомира

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-