СБУ знешкодила в Маріуполі банду «злодія в законі», яка викрадала людей

СБУ знешкодила в Маріуполі банду «злодія в законі», яка викрадала людей

Фото
Укрінформ
СБУ в Маріуполі нейтралізувала міжнародне кримінальне угруповання, яке викрадало людей та змушувало їх займатися наркоторгівлею. У разі відмови – застосовували до потерпілих насильство та погрожували вбивством.

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає Укрінформ.

Діяльність угруповання координував з Близького Сходу уродженець однієї з країн Південного Кавказу, так званий злодій у законі, який причетний до вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів.

За його завданням учасники банди намагались налагодити збут важких наркотиків на території регіону. Для маскування протиправної діяльності «товар» замовникам передавали через місцевих жителів, яких насильно втягували у наркобізнес.

Крім того, кримінальники тероризували і залякували жителів регіону через здійснення розбійних нападів на громадян та «вибивання» з них грошей.

За даними слідства, зловмисники створювали штучні конфліктні ситуації і потім змушували потерпілих повертати неіснуючі борги, при цьому застосовували зброю і завдавали їм тяжкі тілесні ушкодження.

Задокументовано факти вимагання грошей на суму майже 20 тис. дол.

Правоохоронці затримали двох організаторів банди під час передачі частини грошей від потерпілого.

Вирішується питання щодо обрання судом міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших учасників угруповання.

Як повідомлялось, раніше правоохоронці затримали у Харківській області “злодія в законі” на прізвисько “Леван Гальський” при спробі незаконного перетину кордону.

Фото: ssu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-