На Житомирщині цьогоріч висадили понад 40 мільйонів дерев

На Житомирщині цьогоріч висадили понад 40 мільйонів дерев

Укрінформ
У 2021 році в Житомирській області висаджено 40,3 мільйона дерев на площі майже 6,5 тисячі га.

Про це повідомив начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Наша область, без перебільшення, є флагманом із відновлення та створення лісів. Цьогоріч загалом в області висаджено 40,3 мільйона молодих дерев різних лісових порід на площі майже 6,5 тисяч га», - підкреслив Сахнюк.

Він розповів, що лише під час осінньої акції «Створюємо ліси разом» у межах реалізації програми Президента «Зелена країна» в області висаджено понад 14,2 млн майбутніх дерев.

«Мені приємно повідомити, що нашому великому колективу лісівників Житомирщини на колегії Держлісагентства голова відомства Юрій Болоховець вручив подяку за активну участь у лісокультурній кампанії», - зазначив Сахнюк.

Також начальник Житомирського ОУЛМГ поінформував, що в області було встановлено два рекорди: за кількістю учасників та за кількістю висаджених дерев за один день.

«Так, 30 жовтня, в день проведення акції «Висадження дерев одним мільйоном людей за одну добу» глобальною екоініціативою «Greening of the Planet», Житомирщина висадила найбільше дерев серед усіх областей України. Цього дня в державному лісовому фонді Житомирщини майже 14 тисяч осіб разом посадили більше 1,5 мільйона майбутніх дерев», - сказав Сахнюк.

Як повідомляв Укрінформ, на Житомирщині створили спеціалізований банк насіння хвойних та листяних дерев.

 Фото: facebook.com/ViktorSakhniuk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-