Львівські медики видалили поліцейському 11-кілограмову злоякісну пухлину

Львівські медики видалили поліцейському 11-кілограмову злоякісну пухлину

Укрінформ
Хірурги Першого територіального медичного об'єднання Львова видалили 24-річному поліцейському злоякісну пухлину вагою 11 кілограмів. 

Про це у Фейсбуці повідомиляє Перше територіальне медичне об'єднання Львова, передає Укрінформ.

Зазначається, що про пухлину в животі 24-річний правоохоронець Святослав дізнався рік тому, в переддень весілля. Відтоді молода сім'я  обійшла не один медзаклад з проханням допомогти. Однак на операцію через величезний розмір пухлини ніхто не наважувався. Як наслідок - до лікарні швидкої медичної допомоги Першого територіального медичного об'єднання Львова Святослав потрапив вже у вкрай тяжкому стані. З Червонограда «швидка» доправила його з гострим болем у животі.

«У Святослава виявили перитоніт — це запалення черевної порожнини, одразу два абсцеси, тобто загноєння, а також розрив тонкої кишки. Обирати лікарям не доводилося, адже операція - це вже було питанням життя або смерті. Хірургічне втручання тривало 5 годин. Щоб урятувати пацієнта, гігантську пухлину (11 кг) видалили разом з трьома метрами тонкої кишки та одним метром товстої! Це був вимушений крок. Операція минула успішно», - розповіли медики.

Гістологічне дослідження показало, що пухлина - злоякісна. Це означає, що на чоловіка очікує тривале лікування.

Лікарі уточнюють, що онкологія товстої кишки – другий за поширенням різновид пухлин, від якого у світі щороку передчасно йдуть з життя приблизно 700 тисяч людей. На початкових етапах хвороба протікає безсимптомно. Тому вчасно діагностувати захворювання можна лише завдяки регулярним плановим медичним обстеженням.

Фото: facebook.com/1tmolviv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-